Köksstatus

2016-06-19 23:18:11 ,   Allmänt/Vardagsliv Inredning/Hemma hos oss
Gokväll! Semester är väl som skönast på söndagkvällar när man inte behöver ha söndagsångest för att man ska gå och jobba? :) Japp en veckas semester väntar men sen är det lite jobb som gäller igen. Marcus i en vecka och jag i två. Sen så är det semester på riktigt. Men mycket skönt med ett break nu.
 
Tänkte skriva några rader om statusen just nu angående vår köksrenovering. Vi var på planeringsmöte på IKEA för två veckor sen. Vi hade ju ända sen vi började planera renoveringen typ bestämt oss för luckorna Veddinge. Släta vita luckor. Men vi hade svårt att hitta några handtag vi gillade. När vi gick in på IKEA innan planeringsmötet så bara såg vi framför oss precis hur vårt kök skulle se ut. Och poff så hade vi bytt luckor! Dessa med "inbyggda" handtag blir det. Voxtorp heter serien.
 
 
Jag har har spanat lite på den serien tidigare men liksom skjutit bort tankarna för jag varit så inne på de andra och även med tanke på priset. Valet av voxtorp gör att vår kostnad för köket ökar med strax under 10 000:- MEN det känns helt klart värt det för att få det vi vill ha. Det passar också stilen i vårt hus då vi har liknande skåp och luckor i vårt badrum fast då i svart.
 

Bänkskiva blir nog en svart stenmönstrad. Golvet blir antagligen ganska ljust träfärgat.

 
På planeringsmötet så fick vi hjälp att få en enhetlig look i köket utåt sett men med dolda lådor innanför de större lådorna på en del ställen för att passa det de ska innehålla. Under diskhon är det tänkt att vi ska ha en elektrisk öppnare så det räcker att "dutta" med knät så öppnas lådan med sopsortering.
 
 
 
Vi har inte beställt köket ännu men vi har en plan för när vi ska riva nuvarande kök och hur vi ska klara av att bo i renoveringsröran. Sen har vi kontakt med hantverkare för uppsättning av köket. Efter midsommar är planen att vi ska beställa köket från IKEA med leverans i mitten av augusti. Det är några grejer med ritningen som måste kontrolleras. ALLA mått måste dubbelkollas igen eftersom bänkskivor måttbeställs. Sen så velar vi mycket kring vilken diskho vi ska ha samt blandare.
 
Hon på IKEA menar att man inte behöver ha avrinningsyta eftersom bänkskivan tål vatten. Men jag vill ändå typ kunna lägga stekpannan, kastruller m m upp och ner nånstans för att torka. Så vi vet inte riktigt hur vi ska göra.
 
 
 Denna blandare hade vi tänkt från början:
 
 
Sen fastnade vi för denna på grund av den fantastiska funktionen att kunna spola rent ordentligt i diskhon genom att man kan ta bort och dra ut kranen (se nedan). Men sen upptäckte vi att den ju är väldigt hög. 47 cm vilket är 8 cm högre än vår nuvarande blandare. Och den är ju vid ett fönster så vi är rädda att det kommer att upplevas för högt.
 
 
Men så hittade jag denna: Perfekt!! Utdragbar kran på den. MEN ingen diskmaskinsavstängning :( Så nu är vi nog tillbaks på blandare nr 1. Trots att jag vill ha en mer funktionell variant.
 
 
 
Här nedan kommer ritningen såsom vi gjorde den när vi var på planeringsmötet på IKEA. Köksön har vi dock bestämt oss för att inte beställa med. Vi vill ha en mer flexibel variant lik den som kommer nedanför ritningsbilden. Sen så tror vi att vi vill ha två lådor under sittbänken under fönstret. Perfekt för servetter m.m så det ska ritas in innan beställning.

 
 
Ja så ligger det till just nu! Är så glad att vi tar tid i detta och verkligen funderar och går igenom allt gång på gång. Målbilden är ett stilrent funktionellt kök och jag får nästan nypa mig i armen att det faktiskt kommer att bli sant inom några månader!
 
 




Kommentarer
Therese

Det kommer bli kanon! Blandare nr 2 är min favorit inför vår lightrenovering i sommar 😊

2016-06-20  /  07:31:18 





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback