Första advent

2015-11-29 20:37:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
1 advent är här. Det är alltid en mysig helg och jag hade turen att sluta redan kl. 13 i fredags så drog på julmusik hemma och tog fram stjärnor och ljusstakar i fönstrena. Några hade redan kommit på plats i torsdags. 
 
Nöjd med de nya kuddarna från HM Home
 
 
För några år sen skrev jag här på bloggen att fredagsmyset under 1 advents-helgen är det allra bästa på hela året. Och visst blev det bra med bakad potatis med räkröra som mat och jag slog till med att dricka cola och äta alldeles för mycket choklad, chips och popcorn. Har inte haft cola hemma på flera månader men bästa fredagsmyset på hela året är ju värt det bästa. Sen så somnade barnen alldeles för sent och när de väl somnat så hann jag se en kvart på idol och i väntan på vilka som skulle gå vidare till final så somnade jag i soffan. Upp till sängen och sov som en stock... i två timmar...vaknade av mardröm och låg sen vaken i 1 timme innan jag kunde somna om. Men jag åt gott i alla fall ;)!
 
Under gårdagen sålde vi vår gamla bil. Några tusenlappar in på kontot så nu funderar vi på att köpa en surfplatta. Ja tro det eller ej så har vi faktiskt ingen. Vi tvekar på grund av att vi är rädda för att barnen kommer vilja sitta alldeles för mycket med den samt att plattorna avger ganska mycket strålning. Vi får se hur vi gör helt enkelt. Men om det blir en så blir det nog en samsung trots att jag är mest van vid ipad eftersom jag har det på jobbet. Men jag har en samsungtelefon och vore smidigt att kunna synka dem.
 
Vi bakade saffranskaka som vi tillsammans med en flaska glögg tog med hem till vänner. Fikade gott, pratade och barnen lekte. Och sen beställde vi pizza på kvällen innan vi åkte hem. Och här hemma höll jag mig vaken och kunde se hela "Så mycket bättre".
 
 
Hej 1 advent och Ebba kläddes juligt i förmiddags när vi skulle på adventsgudsjänst i kyrkan. Max sjöng två julsånger tillsammans med andra barn.
 
 
 
För första gången bojkottade vi ortens julskyltning frivilligt (förra året hade vi sjuka barn så då kom vi inte iväg) och höll oss hemma. Marcus satte upp julgranen ute och Ebba och jag bakade en äpplepaj. Hon tyckte det var väldigt roligt att hjälpa till men roligast att äta den :)
 
 
Ja det blev en redig redogörelse från helgen men planen var att jag skulle bloggat redan i fredagskväll om fredagsmyset men då låg jag och snarkade i soffan med chipsskålen i knät.
 
Mot ny vecka! Ebba har blivit lite småsnorig så får se hur veckan blir.
 
Kram
 
(jag ser så bra med mina nya glasögon och har inte haft huvudvärk sen förra fredagen då jag hämtade ut dem. Tummen upp)
 
 




Kommentarer





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback