Svamppasta

2015-12-29 10:29:11 ,   Mat och annat gott
Hej! Igår åt vi gott. Svamppastan blev helt perfekt. Receptet är från Hälsokokboken. Vi använde kantareller. Nu ska jag åka mot jobbet :)
 
 
 
300 g svamp
pinjenötter (Marcus är nötallergisk så vi hoppade över det)
pasta (vi använde färsk pasta)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 palsternacka
smör
olivolja
1 dl vitt vin
1 dl grädde
salt och svartpeppar
rivet skal av 1 citron
1/2 dl persilja (helst färsk men vi hade fryst)
2 dl riven parmesanost
 
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och hyvla palsternackan med potatisskalare. Koka pastan.
 
Fräs löken, palsternackan och svampen i smör och olivolja. Häll på vin och grädde och koka några minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta, citronskal och persilja och sedan riven parmesanost på toppen.
 
MUMS!!
 




Kommentarer





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback