Ebba 12 månader

2014-01-05 08:30:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Då var det dags för sista månadsinlägget. Ebba är nu 12 månader och därmed ett år. Planerar sen att skriva ett 18 månadersinlägg när det är dags för det.
 
 
 
Ebba är en tjej som gillar när det händer saker. Hon älskar när det är andra barn runt omkring henne. Hon protesterar högt när någon tar saker ifrån henne... vilket ju händer ganska ofta om dagarna när hon tar storebrors saker som han sen tar tillbaks.
 
Hon gillar att leka med duplo, bilar, dockor och leksakskökssaker. Och så självklart gillar hon saker hon inte får ha: glasburkar, smålego o playmo. Sen så tycker hon om att lyssna på böcker. Vi har nu infört att vi läser bok varje kväll innan läggdags.
 
Hon reser sig upp själv nu och tar nåt steg då och då. Hon tycker det är spännande att försöka men fegar ur lite grann. Tre steg är det mesta vi har sett att hon tagit i sträck.
 
Nu är det en vecka sen vi började vänja henne vid att somna i sin säng och det går riktigt bra. Både på dagen och kvällen. Det är ju dock omnattningarna som inte funkar så bra. Hon vaknar ju fortfarande många ggr per kväll och just nu gissar jag att det är en utvecklingsfas som gör att hon är vaken flera timmar på kvällen.
 
Hon testar alltfler ljud och säger ofta goggigoggigoggi vilket låter så sött. Det är mysigt när hon tittar på en och säger "mamma". Hon har också fått alltmer ordförståelse. Häromdan när vi satt i lekrummet och lekte med en docka så sa jag "ska du ge nappen till dockan". Ebba gjorde det och sen pekade hon på sin egen mun och sa nam nam. Med andra ord så ville hon ha sin napp också.
 
1 år med Ebba. Så lång tid. Samtidigt som så kort tid.
 
Att du och Max inte alltid funnits hos oss är så konstigt ♥
 
 
 
 
 
 




Kommentarer
Alicias FOTOBLOGGღ

Vilken fin liten tjej! :)

Svar: Tack så mycket :)
Sara

2014-01-05  /  15:08:10  /  http://Aliciasfotoblogg.blogg.se
Therese

Vilken fin liten tjej ni har. Tänk va snabbt ett år går. Roligt att ha dessa bilder att gå tillbaka o se på, det ska jag ta till mig och ta liknande på bebisen också. Kram

Svar: Ja hjälp så fort tiden går. Ja det har verkligen varit kul att ha tagit en bild varje månadsdag så det är ett tips :)
Sara

2014-01-05  /  18:52:47  /  http://mirasmamma.blogg.se





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback