Tink

2013-10-16 10:25:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Åhh jag är så trött på att vara trött!
 
Men orkar inte skriva ytterligare ett blogginlägg om tröttheten och de splittrade nätterna.
 
De senaste dagarna har jag ägnat den lilla tid jag sitter vid datorn åt Tink. Det finns här och som app på iphone. Man kopplar upp sina konton mot programmet och det kategoriserar vilka olika sorts utgifter du har och jämför det med inkomsterna. Till exempel allt du handlar i matvarutaffärer kategoriseras inom kategorin mat & dryck - livsmedel. Restaurangbesök som mat & dryck - restaurang. Finns många olika kategorier och en del kategoriserar den själv medan du får ställa in en del själv. Detta är ju väldigt intressant, fascinerande och uppväckande!!
 
Jag har haft en bild av att vi lägger ca 6000:- i månaden på inköp i matvaruaffärer (och då inräknat två Linas matkasse). Då är det alltså livsmedel och andra inköp såsom blöjor, schampo m.m. Den bilden hade ju varit fin om den stämde. Men vet ni vad verkligheten är? Vi lägger ca 8000:- varje månad på detta. Det är ju en förklaring till varför pengarna tar slut så fort. Till vårt försvar kan jag ju påpeka att de månader jag tittat på är juli, augusti och september. Semestermånader + kalas i september! Nu tänker ni: "Kära nån. 8000:-. Det är ju inte klokt. Vi lägger ju HÖGST 4000:- i månaden". Släng bort den tanken, installera tink och meddela mig sen ;)!
 
Man kan också göra en budget i programmet.
 
Det som slår lite fel hos oss och jag kan tänka mig att det gör det hos andra husägare också är ju att räntor på huslånet inte dras varje månad utan var tredje så de månaderna ser ju ut att gå väldigt back. Men man vet ju själv varför.
 
 
Ett tips till er som provar. Programmet kategoriserar dina inkomster som lön, bidrag & stöd osv... Tänk dock på att om du för över en summa till ett av dina andra konton som kategoriseras det som en inkomst till. Exempelvis om jag får in en summa på mitt konto som lön och sen för jag över 8000:- till vårt servicekonto så kategoriseras den som en till inkomst. Så inkomsterna kan se större ut än vad de är till en början innan du går in och ändrar överföringen till "egna överföringar" istället för "lön". För att Tink ska få tillgång till dina konton så behöver du en personlig kod som du fixar i din internetbank (på swedbank ligger det under tillval). Denna kod används även om du har mobilbanken eller andra bankappar. Med koden kan du aldrig föra bort pengar från dig utan bara flytta mellan olika konton. I tink kan du inte flytta pengar alls utan bara kategorisera. Tink räknar en månad från lön till nästa lön. Oktober är alltså 25 september-24 oktober. Så har jag förstått det i alla fall.
 




Kommentarer
Linda

Häftigt och läskigt ;-)
Nä jag går in via din vanliga webbadress på mobilen... Men du har väl inte fler bilder än många andra? Skumt är det iaf...

2013-10-16  /  12:16:13  /  http://familyspace.blogg.se
Mamma

Den skulle pappa gilla!!!

2013-10-16  /  12:37:30 





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback