Nya nattningsrutiner

2013-10-22 11:00:33 ,   Ebba
Äntligen kan jag säga att jag har sovit bra inatt! Det är ingen dålig känsla det. Det blev dock på bekostnad av att jag fick noll egentid igårkväll då Ebba var vaken större delen av kvällen men det var det värt för sen sov hon från 22.30 till 7.30 med endast ett uppvak klockan 4.
 
Ikväll ska vi börja med nya rutiner. Min rygg orkar inte att bära henne till sömns längre och hon måste lära sig att komma till ro utan att vara i famnen. Vi har en längre period kämpat med att försöka få henne att somna själv i sin säng men det går bara inte och vi klarar inte av 5-minuters metoder och liknande där tanken är att de ska skrika sig till sömns ungefär. Ebba är en väldigt närhetskrävande bebis. På ett helt annat sätt än vad Max var som liten även om han också varit väldigt gosig och vill vara nära. Men han har ändå varit trygg i sig själv på ett annat sätt. Ikväll ska vi börja med att vi nattar henne genom att ligga bredvid henne. Eftersom vi har vårt sovrum i allrummet på övervåningen så är det inte praktiskt genomförbart att natta henne där eftersom Marcus och Max då måste vara knäpptysta för att inte störa så vi ska fixa en mysig hörna i hennes rum med en madrass där vi kan natta henne. Tanken är att sen lyfta över henne till hennes säng när hon somnat ordentligt.
 
I rutinen ska det också ingå att vi läser en bok för att försöka få henne att slappna av. Sen vet jag att hon kommer klättra och böka runt som bara den men till slut somnar hon väl antar jag och förhoppningsvis utan alltför mycket skrik. Det är väl dock så att den där snoriga näsan och rossliga halsen kan ställa till det lite men jag orkar inte vänta till denna segdragna förkylning är över för vi måste ha en förändring... nu!!
 
 




Kommentarer





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback