Ebba 6 månader

2013-07-04 22:40:53 ,   Ebba
 
 
 
Igår var det ett halvår sen vår lilla tjej föddes. HURRA för Ebba. Ett halvår känns stort. När blev du så stor vår lilla snutta?
 
Det är en mammig liten tjej vi har. Kan skrika hos pappa och när hon får komma till mamma blir hon tvärtyst och ler mot pappa. Hi hi tokunge! Hon skriker självklart inte alltid hos pappa men är hon lite missnöjd, nyvaken och trött så är det mamma som gäller.
 
Hon har strl 68 på kläder men har börjat använda några plagg i strl 74. Bland annat byxorna på månadsbilden.
 
Hon har lärt sig att sitta och "springer" gärna runt i sin gåstol fast det går inte så fort. När hon ligger på mage så ligger hon liksom där. Hon gör inga ansatser till att försöka ta sig framåt. Hon vänder sig knappt i sidled även om det ligger leksaker där. Ganska behändigt tycker vi som inte är så jättepeppade på att börja barnsäkra. Men det går antagligen fortare än vi tror innan hon börjar ta sig framåt. Brukar ju vara så.
 
Hon älskar att leka med klossar. Hon utforskar dem med både händerna och munnen och vänder och vrider på dem. Det kan sysselsätta henne ganska länge.
 
Hon äter lite mat/gröt/fruktpuré per dag. Det är lite olika vad det blir. Idag fick hon till exempel pyttelite gröt med mycket fruktpuré i för att magen har varit hård. Nu ikväll fick hon smaka välling. Hon brydde sig inte om att det var något nytt i flaskan utan smaskade i sig. Hon ammar fortfarande mestadels men har börjat krångla ganska mycket vid bröstet så vi får se hur länge det funkar.
 
Hon har tyvärr en del eksem i ansiktet och under hakan som vi kämpar med. Hon kliar sig mycket och det är jobbigt för både henne och oss som ser det.
 
På nätterna vaknar hon och skriker varje eller varannan timme. Ja så är tyvärr läget. Men för att se det positivt så får jag ju umgås väldigt mycket med henne ;).
 
Vårt fina ♥
 
 
Här kommer lite jämförelsebilder på Max och Ebba i samma ålder, dvs ett halvår.
 
 
 
 
 




Kommentarer
Therese

Ni har så fina barn <3

Svar: Å tack Therese!
Sara

2013-07-05  /  09:11:57 





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback