Njuta av lugnet

2013-01-31 19:49:52 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det var fasligt vad bilder på mig ni fått senaste tiden
 
 
Idag blir Ebba fyra veckor! HURRA HURRA ♥ För fyra veckor sen hade vi kommit till BB och fy så orkeslös jag var efter blodförlusten. Det har varit mysiga fyra veckor men jag skulle faktiskt inte vilja göra om dem. Det är tufft med alla nya hormoner i kroppen och sömnlösa nätter. Jag gillar mer tiden som är nu när vi lärt känna varandra och vi sover bättre på nätterna även om det kommer att komma bakslag med jämna mellanrum. Dessutom är det ju skönt att själv vara så mycket piggare än vad jag var den första veckan.
 
Men är det ett råd jag ska ge nyblivna föräldrar så är det: TA DET LUGNT OCH BARA VA!! Jag är så glad att vi haft lugna första veckorna utan alltför mycket planerat. Du kommer hinna gå massor av barnvagnspromenader. Du kommer hinna träffa alla och få visa upp din skatt. Du kommer få egentid så småningom. MEN tiden när bebis ligger och sover på ditt bröst i timmar kommer aldrig tillbaks. Detta försökte jag tänka på idag efter att igår känt att jag liksom prioriterat bort "näratiden" med Ebba genom att alltid försöka lägga ifrån mig henne när hon somnat hos mig på dagarna för att jag vill hinna göra annat. Idag efter att vi lämnat Max på förskolan vid 8 imorse mös vi i soffan till Dawsons Creek och sen sov vi nära varandra i sängen i 1,5 timme. Sedan fick Ebba ligga på filt på golvet och jag försökte få henne att le med allra möjliga sånger och konstiga ljud. Sen bajsade hon ner sig och då var hon så glad så. Men de där riktiga svarsleendena dröjer nog några dagar till. Sen blev det lite mer mysamning och sova i famnen innan vi hämtade Max.
 
Marcus slutade jobba tidigt idag och han och Max bakade muffins på eftermiddan som vi fikade. Sen tog jag och Ebba en skön promenad till ICA och handlade lite. Passade på att gå en extra runda för ju längre jag gick desto mer hann Marcus städa hemma ;)!
 
Nu är det kväll igen och som vanligt på kvällarna har jag en lite gnagande känsla i magen av oro för hur natten ska bli och om hon ska skrika av magknip ikväll. Förstår inte att allt blir så jobbigt på natten. Tänk om det alltid vore dag?!
 
KRAM




Kommentarer
Linda

Håller med dig! Man måste ta vara på nära tiden och att mysa för det kommer aldrig igen ;-)

2013-01-31  /  20:07:32  /  http://familyspace.blogg.se
Åsa

Det här med att det känns jobbigt inför natt och på natten känner jag igen mig i. Men det är väl att man själv är så trött då så då blir allt så jobbigt.
Mys på och ta vara på tiden tillsammans.

2013-01-31  /  21:40:08 
Mikaela

Du har så rätt!Kommer på mig själv att tycka att jag inte hinner med någonting men vad gör det om tvättberget får växa en extradag eller en och en annan dammråtta i hörnen.Den första tiden går så fort och är så kort så man ska verkligen njuta.Kvällarna är de jag bävar lite för då Elliot har svårt att komma till ro och somna.Nätterna däremot innehåller inga skrik och det somnas lätt om,dock bara ca 2-3 timmar i taget,peppar peppar.

Svar: vi har också haft bra nätter nu så känns som jag kan börja släppa den oron men då kanske det börjar bli sämre nätter =)!
Sara

2013-02-01  /  08:45:36 





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback