Bra start på dagen

2013-01-29 11:12:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Utvilad mamma, utvilad dotter, glad mamma, glad dotter
 
Ebba verkar ha börjat känna in dygnsrytmen. Allt längre vakenstunder på dagen och sova på natten. Hon äter ju några gånger per natt men somnar om fort. Imorse vid 4 var hon ganska vaken efter att hon ätit (eller rättare sagt blöjbytet efter amningen väckte henne) men jag kunde lägga henne i babynestet och buffa på rumpan så somnade hon om. Man vågar ju knappt skriva sånt här för då lär jag väl få vara uppe hela natten som kommer. Men nu tog jag risken!! Hon sover dock i famnen vissa delar av nätterna (en del nätter största delen).
 
Jag planerar att gå och hämta Max från förskolan idag. Ska handla lite först. Igår fick vi hem från Linas matkasse. Så otroligt fräscha grejer och det var svenskt och ekologiskt kött. Härligt! Såg att vi inte har några av kryddorna man behöver ha hemma så ska köpa det. Planerar även ett stopp på bokhandeln för att se om jag ska köpa fylla-i-bok åt Ebba. Har ju en till Max så känns orättvist om jag inte köper en till henne. Alla säger ju dock att man inte fyller i så mycket med andra barnet så får se hur använd den blir. Men lite kan jag ju försöka!
 
Ni med amningserfarenhet! Vad har era barn reagerat mot som ni ätit när ni ammat? Med Max var vitlök ett big no no för då fick han ont i magen så det har jag inte provat att äta nu när jag ammar Ebba. Jag har dock ätit lite stekt lök i mat och det har gått bra. I förrgår och igår åt jag choklad och hon hade lite magknip i omgångar igår men det gick över snabbt. Vitlöken saknar jag verkligen eftersom jag brukar ha det i mycket matlagning men vill ju inte att hon ska få ont. Men jag kanske ska prova att ha i lite och testa mig fram eller vad tror ni?




Kommentarer
Anna

Testa vitlök, hon kanske inte alls är lila känslig för just det. Saga reagerade väldigt starkt med röda utslag dagen efter att jag hade varit på räkfrossa. Jag som älskar räkor... Men upptäckte att det gick bra då jag bara åt en räksmörgås eller liknande. Kram

2013-01-29  /  19:05:42  /  http://withlovefrom.blogg.se
Linda

Håller med - vitlök reagerade Leya på och nu Aston med tyvärr. Jag gillar också det i mat så det känns trist...

Svar: ja vitlök är ju så gott! jag vet inte om jag vågar prova äta det!
Sara

2013-01-30  /  11:24:18  /  http://familyspace.blogg.se
Ida - mamma till Nova och Kevin <3

Vi använder vitlök i nästan alla maträtter. Men nu har jag valt att välja bort de helt. Det är ju bland de starkaste man kan äta för de små magarna :/

Svar: ja jag väljer också bort det tråkigt nog!
Sara

2013-01-31  /  04:08:31  /  http://idacarlgren.blogg.se





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback