Ebba 11 månader

2013-12-03 15:32:33 ,   Ebba
 
Hurra hurra för Ebba idag! 11 månader har nu gått sen vi träffades för första gången.
 
Idag tyckte inte Ebba alls det var roligt att ligga på lapptäcket och visa upp sina 11 månader så det fick bli en snabb fotografering och detta är den enda bilden hon inte storgrät på.
 
Ebba älskar att äta. Smörgås och frukt är favoriterna. Så fort vi sätter henne i matstolen så säger hon nam nam. Ibland räcker det med att jag säger att hon ska äta för att hon ska säga nam nam. Andra ord hon säger är mama, papa och baba. Det sistnämnda betyder babblarna. Hennes stora idoler. När hon ser min telefon så säger hon baba för då vill hon titta på dem. I julklapp har vi köpt babblarnafigurer som vi hoppas att hon kommer gilla.
 
Ebba är en tjej med fart i. Hon kryper snabbt och tar det hon vill ha. Hon blir arg om vi säger nej. Hon trånar mycket efter Max lego men eftersom det är så små bitar så tar vi konsekvent bort det från henne vilket gör henne arg. Hon älskar att vara uppe i Max rum och hon vet precis var legot är. Nere i vårt lekrum får hon leka fritt för där har vi rensat ur alla småsaker. Hon tycker mest om bilar, duplo och bollar. Att stå vid duplolådan och kasta ut bitar eller titta på dem och lägga tillbaks dem gillar hon. Så fort hon får en bil i handen så brummar hon med läpparna. Bollar kastar hon och kryper efter och sen kastar igen.
 
Hon tycker också om att läsa och den absoluta favoritboken är Plask! från Goboken. Hon skrattar till så fort vi börjar läsa den och hon älskar att öppna flikarna.
 
Dansa till musik är också ett intresse. Hon känner rytmen i allt. Även när jag vispar med elvispen eller dammsuger :).
 
Den stora idolen är fortfarande Max. Hon kan sitta och titta på honom hur länge som helst när vi sitter och äter. Och gör han nåt tokigt så börjar hon gapskratta. Men de blir osams också för hon älskar ju att ta hans grejer vilket han inte är förtjust i. Men lika väl kan han ta något som hon leker med för att han tycker att det är hans och då blir det tårar från den lilla damen.
 
Jag tror att hon har 8 tänder. Fyra uppe och fyra nere.
 
Hon sover bättre på nätterna nu. Hon vaknar fortfarande ofta på kvällen men brukar sova i ett sträck från kl.23 - ca 5. Då får hon välling och så somnar hon om. Vi slutade amma för en vecka sen. Vi har dock lite problem med dagssömnen just nu. Hon blir trött olika tider varje dag och hon har svårt att slappna av så vi har tyvärr fått gå tillbaks lite till att vagga henne i famnen till sömns. Hon somnar bra i vagnen också. När hon ligger bredvid mig på madrassen i hennes rum klättrar hon bara på mig och busar fast hon sekunderna innan vi la oss där var jättetrött. Om jag lägger henne i hennes säng skriker hon bara. Hon sover på madrassen på kvällen eftersom hon vaknar så ofta och det då räcker att vi lägger oss bredvid istället för att lyfta upp henne. När vi går och lägger oss så lyfter vi över henne till vår säng för då sover hon som bäst och vi också. Efter så många bökiga månader med sömnen så gör vi just nu det vi sover bra av. Ibland lägger vi henne i hennes säng men hon brukar vakna fort då men det är ju nåt vi måste träna henne med.
 
Och mammig är hon fortfarande. Om hon kunde skulle hon väl gärna krypa upp i livmodern igen.... men det tackar vi för att det inte är möjligt :)
 
Om en månad är du ett år. Så många minnen vi skapat tillsammans detta år ♥
 
 
 
Kommentarer
Mammatea

Grattis till stora tjejen!

2013-12-03  /  18:54:03  http://mammatea.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:
Trackback