Ebba 7 månader

2013-08-06 10:40:27 ,   Ebba
 
 
Vår älskade 7-månaderstjej som har lätt till både leende och tårar!
 
Nu går det undan för denna lilla tjej. Sitta har hon ju kunnat göra sen hon var 5,5 månad men nu böjer hon sig gärna framåt och ställer sig i krypställning från sittande. Men sen blir det oftast platt fall så hon hamnar på mage. Men hon tränar och tränar på sin styrka =)! Ibland hasar hon bakåt när hon ligger på mage. Tre meter förflyttade hon sig i förrgårkväll men sen dess har hon inte gjort det. Hon försöker resa sig mot saker om hon sitter ner och har nåt stabilt framför sig.
 
Det har blivit bättre på nätterna. Hon vaknar, ammar och somnar om med ungefär tre timmars mellanrum. Hoppas på att det fortsätter så för jag behöver bygga upp sömnreserver och kraft inför att orka ta tag i projektet att hon ska somna i sin säng istället för vaggandes i min famn. Projektet får dock vänta tills hon flyttar in i det rum hon ska ha och blir trygg där. Jag provar dock varje kväll med att försöka få henne att somna själv. I förrgår gick det ganska bra. Hon vaknar fortfarande ganska många gånger per kväll så att jag får natta om.
 
Hennes eksem kommer och går. Vet inte vad de kan bero på! Märker dock att hon blir mer röd och kliar sig mer i ögonen om hon är ute mycket så pollen misstänker vi. Dessutom tror vi att hon är överkänslig mot banan på nåt sätt. Hon har ätit det två gånger och båda gångerna har hon kräkts efter en timme. Inte "bebiskräkts" utan rejält kräkande. Ska till bvc på onsdag så ska prata med dem om det.
 
På dagarna är hon en glad tjej som älskar att sitta och plocka med grejer. Igår satt hon i nästan en timme i lekrummet och grejade med duplo och annat medan Max lekte bredvid. Max är fortfarande idolen även om hon har börjat "säga till" när han tar för hårt i henne när han vill gosa. Hon har däremot inga hämningar och drar allt vad hon kan i hans hår och tjuter av förtjusning. Apropå hår så älskar hon att dra och känna på hår. Ett litet problem vid mötet med andra barn. Alla är ju inte lika tåliga som Max.
 
Hon äter ett mål mat till lunch varje dag och en portion gröt med katrinplommonpuré i runt klockan 17. Innan läggdags dricker hon en flaska ersättning blandat med välling (det där jag skrev i inlägget om när hon blev 6 månader att hon slukade flaskan med enbart välling var en engångsföreteelse). Övrig tid ammar hon. Jag ammar just nu bara på vänster bröst för hon ratade det högra för några veckor sen.
 
Hon använder kläder i strl 68 och 74.
 
 
 
 
 
 
 




Kommentarer
Linda

Grattis Ebba! Så duktig tjej. Oj ammar du än, impad att du orkar. Men bara på ett alltså? Är det inte stor skillnad i storlek då hihi. Tack för tipset ska kolla b12. Kraam

Svar: jajamän ammar än och bara på det ena. Hi hi jo det är storleksskillnad. Inge vackert men om jag inte har alltför tighta tröjor så tänker man inte på det. Problemet är mest att behån blir så konstig för den ena kupan fylls ju inte ut. kram
Sara

2013-08-06  /  19:32:47  /  http://familyspace.blogg.se





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback