Allergi?

2013-08-15 21:56:47 ,   Allmänt/Vardagsliv Ebba
 
Vad skönt det är att sätta sig i soffan efter en dag utan att sitta ner och ta det lugnt en enda gång. Trevligt besök av två barndomskompisar, sen promenad med Ebbisen i vagnen och ikväll intensiv cirkelträning.
 
Och apropå Ebbisen. Jag har ju tidigare skrivit att hon har eksem i ansiktet. Det går ju fram och tillbaks hela tiden. När vi var på bvc för 1,5 vecka sen så diskuterade vi återigen orsaker. Så nu har jag slutat äta ägg sen dess eftersom det skulle kunna vara en orsak. Jag äter ägg varje dag eftersom det mättar så bra och jag typ är ständigt hungrig. Häromdan kunde jag dock inte låta bli att äta en omelett på kvällen. Ebba vaknade och skrek varannan timme den natten. Men det borde vara ett sammanträffande tycker jag eller också passerar äggen väldigt fort ut i mjölken. Ammade henne en timme efter att jag ätit omeletten. Idag ringde bvc igen för sköterskan hade pratat med specialistbvc som sa att jag ska hålla upp med ägg i två veckor och sedan börja äta det igen. Igår och idag har dock Ebba fått lite eksem i ansiktet så jag tror inte det är ägg. Nu funderar jag på om hon reagerar på äpple vilket hon fått igår och idag. Brukar mest ge puré gjord på päron, mango eller persika och det brukar funka bra. Eller också reagerar hon på flera olika saker.
 
En annan sak vi ska undvika är banan. De två gånger Ebba fått banan har hon efter en timme kräkts rejält (en gång för en månad sen och en gång för två veckor sen). Fisk ska vi också undvika då Marcus och hans mamma är fiskallergiker och eftersom Ebba verkar vara känslig så ska vi vänta lite med att ge det. I alla fall tills denna period med "inte äta ägg" är över.
 
Nu kanske ni undrar varför jag inte slutar amma men jag vill helt enkelt inte. Ebba äter nu gröt till frukost, mat till lunch, yoghurt med frukt och smörgås till mellis, gröt på kvällen och flaska innan läggdags. Ammar alltså bara nattetid och en gång på förmiddan, efter mellis och innan läggdagsflaskan. Vill gärna hålla kvar detta. Det är ju så mysigt =)!
 
Oj så mycket skrivet det blev om detta. Får se vad allt mynnar ut i. Hon dock inga bra allergi- och eksemgener från Marcus och mig.
 
Nu ska jag strax gå och lägga mig. Imorn är det fredag. Härligt!
 
KRAM
 




Kommentarer





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback