Vegetarisk lasagne med ricottaost
2012-09-14 09:26:00
,
Mat och annat gott
1 gul lök
250 g fryst spenat
En ny favorit här hemma! Passar både vardag och fest. Går fortare att laga än "vanlig" lasagne.
Tomatsås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Olivolja
400 g krossade tomater
1 msk ajvar relish (jag hade ingen men tog i en halv tsk sambal oelek för att få lite hetta)
1 tsk torkad basilika
salt och svartpeppar
Bryn finhackad lök och vitlök i oljan. Tillsätt de andra ingredienserna och låt koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar
Spenat- och ricottaröra
250 g fryst spenat
300 g ricottaost (Jag hade 250 g för det var det i förpackningen jag köpte)
4 dl riven ost
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
Lasagneplattor (fullkorn men jag använde vanliga)
2 dl mjölk
Tina spenaten och krama ur överflödig vätska. Blanda spenat, ricottaost och hälften av den rivna osten. Pressa i en vitlöksklyfta. Salt och peppar.
Smörj en ugnsfast form. Börja med ett lager spenatröra, lasagneplattor, tomatsås, lasagneplattor, spenatröra, tomatsås. Häll mjölken i kanten av lasagnen och strö över resten av den rivna osten. Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.
Recept från min favoritkokbok:
Kommentarer
Johanna
Låter riktigt, riktigt gott! Ska jag nog ta och prova på här hemma =)
Johanna
Den kokboken är min favorit också! Så mycket gott i den! :)
Har du testat GI lasagnen?
Svar:
Sara
Trackback