Få småsyskon

2012-09-27 14:22:00 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
För några dagar sen var Max och jag på biblioteket. I min hand hade jag en lista på de böcker som ni tipsat mig om angående att få ett lillasyskon. Biblioteket hade alla böckerna, utom några som var utlånade, men det känns som det räcker bra med de vi fick med oss hem. Vi har inte läst alla än men Max gillar Busiga bebben och särskilt bilden när bebben ligger på en korv inne i magen med solglasögon och solar. Sen vill han titta på bilderna när bebben kommit ut till sin mamma, pappa och storebror. Vill inte "tvinga" Max att läsa dem utan tar lite i taget. För övrigt tycker jag det är svårt att veta hur vi ska förbereda honom på vad som kommer att hända. Får ta det som det kommer helt enkelt. Har ni några andra bra tips?
 




Kommentarer
E.K - Mamma till Alicia och Simon

Det är nog svårt att förbereda helt på vad som kommer att hända, det blir ju en stor förändring för alla, men man växer in i det precis som med allt annat :) I början hade jag jätte dåligt samvete för jag inte kunde vara med Alicia, Simon var väldigt skrikig i början. Vi kom aldrig fram till varför, men i ungefär 6 månader var det något som störde honom och han var sällan nöjd. Jag missade Alicias första riktiga Lucia firande på dagis för Simon skrek genom hela och mkt annat som kändes jobbigt just då. Världen vändes upp och ner en stund, men det vände tillbaka och nu känns allt sådär underbart bra :) att se syskonen kramas och vara sådär mysiga mot varandra smälter mitt mamma hjärta :)

Svar: Kan tänka mig att det kommer gå mycket fram och tillbaks. Får ju ont i hjärtat när man tänker på hur åsidosatt Max kommer att bli med tanke på hur i centrum han är nu men jag får se det som att han fått en stor gåva som varit allt för sina föräldrar i fyra år innan uppmärksamheten delas. kärleken delas ju inte för det. Men det kommer nog komma många tuffa perioder framöver och precis som du skriver så väntar man ju på den där syskonkärleken! Så skönt att Alicia och Simon börjar visa det. kan tänka att det måste kännas härligt och värt tuffa perioder! kram
Sara

2012-09-27  /  16:46:47  /  http://eekk.blogg.se





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback