27+0

2012-09-30 12:06:02 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Bebis: Bebisen väger omkring 1,1 kg och är 35 cm lång. Hjärnans ytskikt börjar forma sin rätta form. Ögonbryn och ögonfransar har vanligtvis vuxit fram nu. Tunt och fjunigt hår täcker bebisens kropp. Bebisen fortsätter att vända på sig ända fram till några veckor innan förlossningen.
 
Du: Livmoderns mått är mellan 26 och 29 cm. Din viktökning kan vara mellan 7 och 11 kg eller mer. Om din lilla bebis skulle födas nu finns det stora chanser att den skulle klara sig. Bara moderkakan väger 400 g, nästan ett halvt kilo.
 
Text från minbebis.com
 

 
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 0 fulla dagar (v27+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 29 dec 2012
Du har 90 dagar kvar till beräknad förlossning.
 

Oj oj oj vad det växer i magen! Senaste veckan har det hänt mycket. Magen är större vilket syns tydligt på de bilder jag tar varje söndagmorgon (har gjort det sen vecka 13+0 för att se hur magen växer. De stannar dock i det privata albumet eftersom de visar mycket bar hud) och jag känner bebisen mycket mer. Foglossningen har också blivit värre och det gör ont i regionerna där nertill. Efter att ha stått och gått mycket i fredags så ramlade jag nästan ihop natten till igår när jag skulle gå på toaletten. Kroppen bar mig inte. Idag känns det ok. Satsar ju på jobb till veckan igen och känner mig så mycket psykiskt piggare idag än förra söndagen då alla energidepåer var slut. Har ju nästan varit hemma en vecka från jobbet nu och vilan har gett lite mer energi. Samt att de trevliga kalasen igår piggade upp mig. Hoppas på att det ska funka att jobba till veckan, annars blir det ett samtal till barnmorskan för att få sjukskrivning på några procent.
 
Bebisfilten på bilden här ovanför spanade jag in på ICA Maxi i slutet av sommaren men har sen inte varit där sen dess men nu är den inköpt. Jag som älskar rosa men inte riktigt är inne i hen-tänket ännu är glad att denna innehåller rosa men samtidigt inte är typisk pojkig eller flickig.
 
I och med att jag går in i v 28 idag så går jag även in i tredje trimestern. Alltså sista tredjedelen av graviditeten och jag räknas typ som höggravid.
 
Citat från min blogg i samma tid med Max i magen:
Förutom den helvetiska ryggonten så har jag nu även börjat få problem med bäckenet och höfter. Sover jättedåligt för får ont hur jag än ligger. Gör så ont i benen att jag knappt kan röra mig i sängen. Sen när jag anstränger mig (reser på mig, böjer mig, går, lyfter saker) så bränner det till "där nere" och det är inte så trevligt.

När jag läser detta kan jag konstatera att lite bättre mår jag denna gång =)!
 
Försökte hitta nån bild att jämföra magen med men fotade inte lika frekvent med Max i magen. Men här är en liten jämförelse som inte är i samma vinkel men jag tror att ändå att magen var lite högre upp då vid denna tid.
 
 
Nu fick ni lite barhud i alla fall!! Har ett bra foto med Max i magen från v 28+3. Ska försöka komma ihåg att fota nästa vecka i samma kläder ur samma vinkel så att man kan jämföra mer. Påminn mig!! =)




Kommentarer
Johanna

Så skönt att du mår lite bättre denna gången! Speciellt eftersom att du redan har Max hemma, och inte bara kan släppa precis allt för att du mår dåligt.

Och så fint att ni fick en så bra kalashelg! Hoppas så att du fick nog med energi för att orka jobba i veckan. Och att du inte får mer ont i fogarna.

Kram

Svar: Tack så mycket Johanna! Kram
Sara

2012-10-01  /  07:47:48  /  http://www.justnuochidag.wordpress.com
Nina Bergquist

hyfsat lika magar ändå? är dem inte det? har för mig att bm sa till mig att det är vanligare att magen är längre ner vid andra graviditeten, just för att det är liksom ordnat sen bebisen innan. inte lika mkt som ska luckras upp etc..

Svar: jo de är ganska lika i storlek tycker jag! ja min bm har också sagt det. ligamenten orkar inte hålla upp livmodern lika bra. =)
Sara

2012-10-04  /  10:59:29  /  http://deliciously.se/
Nina Bergquist

mysigt. inte såååå lång tid kvar ju :D

Svar: nej man inser nu att det ju närmar sig =)!
Sara

2012-10-05  /  09:23:29  /  http://deliciously.se/





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback