24+0

2012-09-09 09:51:00 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Bebis: Bebisen väger omkring 700 g och är ungefär 22 cm. Detta kan förstås variera från bebis till bebis och graviditet till graviditet. Man vet att alla foster är ungefär lika stora fram till vecka 20. Bebisen dricker av fostervätskan, den smakar ganska sött. Om man sprutar in något beskt dricker bebisen mindre.
 
Du: Livmoderns mått är mellan 23 och 26 cm. Som en fotboll! Din kropp har skapat fostervattnet som innehåller: glukos, fettsyror, salt, fruktos, protein, citronsyra, mjölksyra och aminosyror. Tänk på att både motion och träning är bra för dig när du är gravid. Gå ut och rör på dig, testa gravidyoga eller någon annan form av träning.
 
Text från minbebis.com
 



(Produkt)
 
Vecka 25 är här! Vet inte varför men det känns som en liten milstolpe på nåt sätt.
 
Jag fortsätter fundera på bebisinköp och har sett det här fina vita påslakansetet med stjärnor från HM Home (det ser nästan rosa ut på bilden men det står att det är naturvitt). Får se om det blir ett köp! Till Max hade vi vagga den första tiden men har bestämt oss för att inte ha det denna gång. Man fick böja på sig så mycket för att lägga ner honom i den och jag kommer ihåg att han typ alltid vaknade då. Känns dock lite tråkigt för min farfar har gjort vaggan. Kanske borde man dock ha vagga/vagnstäckestorlek i spälsängen i början? Detta på bilden kanske blir för stort? (är 110x125 spjälsängsstorlek?) I för sig kanske bebis ligger på täcket med filt på sig. Tankar?
 
Vikten står still även denna vecka. Har haft en riktigt bra vecka ur foglossningssynpunkt. Klarade av en lång skogspromenad med barnen på jobbt häromdan utan att ha jätteont efteråt. Kändes lite såklart och det gör det hela tiden men nåt annat räknar jag inte med. Igår "brände" det som sagt neråt men det försvann sen och jag känner inget idag. Vet inte vad det var.
 
Ikväll ska jag börja på gravidträning vilket känns spännande. Bra att stärka upp kroppen!
 
Det mest förvånande av allt just nu är att min smärta i bröstryggen inte blivit värre. Hade ju enorma problem med det med Max i magen. Nu känner jag bara av det ibland. Är väldigt glad över det! Hade ju ställt in mig på att knappt kunna jobba under hösten men nu har jag jobbat heltid fyra veckor efter semestern och om inget drastiskt händer så kastar jag inte in handduken än på ett tag.
 
Varit hungrig senaste veckan. Fått gått upp nån natt och nån tidig morgon och ätit banan eller yoghurt. Mer hungrig på kvällarna också. Är känsligare för halsbränna men än så länge hjälper gaviscon!
 
Nu kör vi v 25 =)




Kommentarer
Anna - nygift <3

För oss har det blivit så att vi oftast lägger Saga uppe på täcket (mjukt och fluffigt) med en liten filt över henne.

Kramar

Det där ser ju superfint ut förresten!

Svar: ja jag kan tänka mig att det blir så. Ska nog beställa stjärnorna =)
Sara

2012-09-09  /  11:47:46  /  http://withlovefrom.blogg.se





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback