17+0

2012-07-21 12:39:19 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
 
Bebis: Bebisen är 12,5 till 14 cm mellan stjärt och huvud, den väger ca 150 g. 50 g mer än förra veckan. Bebisen kan rynka på pannan och göra grimaser. En del basreflexer börjar utvecklas nu som till exempel sugreflexen och bebisen vänder ryggen till om magen utsätts för ljus. Hjärnans första kritiska stadium är nu över.
 
Du: Nu är det dags för ultraljud. Det görs omkring vecka 17 till 18. Vikten har ökats till mellan 4 och 6 kg, men det är bara början. Ät rätt så behöver du inte oroa dig för onödiga kilon. Du kanske börjar få ryggbesvär, blir täppt i näsan eller svårt att röra dig som du vill. Det börjar helt enkelt kännas att du är med barn.
 
Information från minbebis.com
 

Ja nu har 17 hela veckor gått och jag går in i veckan 18. Tror inte riktigt informationen stämmer ovanför med att man gör ultraljud i v 17 eller 18. I alla fall inte där jag bor. Jag har fått boka om min ultraljudstid för den passade inte och när jag gjorde det sa de att ultraljudet görs emellan 18+0 och 19+6 (så alltså v 19 eller 20).
 
Det stämmer verkligen det som står att det nu börjar kännas att man är med barn. Magen börjar bli hårdare fast den stundtals bara känns som ett degpaket. I mina anteckningar från graviditeten med Max så skrev jag exakt denna dag att det kändes som magen hårdnat till de senaste dagarna. Ett par mammasommarbyxor som för tre veckor sen var för stora och därmed obekväma sitter idag jätteskönt. Så även om jag ibland inte tycker magen växer nåt så gör den ju det. Senaste veckan tror jag att jag gått upp 1 kilo. Jag väger 70 kg idag och med Max i samma tid vägde jag 75 kg. Vid den här tiden med Max i magen fick jag ta av mig ringarna för fingrarna var svullna men denna gång sitter de fortfarande kvar. Får hoppas jag kan ha dem några veckor till.
 
Den senaste veckan har jag inte känt så mycket buffar i magen men igåreftermiddag under vår bilresa hem så buffade det flera gånger och likadant i förmiddags.
 
De senaste dagarna har jag haft väldigt ont i kroppen. När jag gått mycket eller lyft för mycket så får jag ont i nederdelen av magen, i höfterna och i benen. Om jag ligger på rygg så kommer jag nästan inte upp. Idag känns det lite bättre. Måste helt enkelt ta det lugnt. Vet inte om det är foglossning eller vad det är. Men det var likadant med Max kommer jag ihåg. Tror dock det började någon/några veckor senare då.
 
Äta på morgonen samt tandborstning är fortfarande lite jobbigt. När jag borstar tänderna så får jag pausa ibland för att inte kvälja. Dessutom vill min hjärna alltid tänka på gorbys piroger när jag borstar tänderna och de är ett big no no denna graviditetet. Fy så jag mått illa över tanken på sådana (fast det var jag som ville att vi köpte hem dem i v 6 och nu ligger de där i frysen och hånar mig varje gång jag öppnar den).
 
Blev mycket jämförelser med förra graviditeten även denna gång men lät ju som ni gillade det!




Kommentarer
Johanna

Spännande! Och att det ändå verkar som att graviditeterna liknar varandra. Får se hur länge de gör det. Vet att du hade det lite tufft på slutet med smärtor och diverse krämpor. Hoppas att det blir lättare denna gången!

Kram!

Svar: Ja de liknar varandra ganska mycket. Liknande symtom och så. Ja det var tufft mot slutet med extrem ryggsmärta. Den har inte attackerat mig än men är inställd på att det kommer bli tufft framöver eftersom min kropp redan nu strejkar en del! kram
Sara

2012-07-21  /  17:53:11  /  http://www.justnuochidag.wordpress.com
Linda

tack detsamma ;.)
Nä den har nte gått att dölja sen v 8 typ haha. så flitig du är på att skriva om graviditeten.

kram

Svar: Det är kul att skriva om det och ha att gå tillbaka till och kolla =)
Sara

2012-07-21  /  23:56:07  /  http://familyspace.blogg.se
Anna

Mysigt med buffar. Saknar att vara gravid när jag ser andras gravidmagar men samtidigt så saknar jag det inte alls. Får se om det någonsin blir en gång till för mig :)

När jag väntade Alexander så fick jag världens avsmak för avocado, som jag normalt älskar. När jag upptäckt detta så var avocado det enda jag kunde tänka på när jag mådde illa. Då mådde jag ännu mer illa. Jag kunde börja må illa bara sådär när jag såg en avocado eller när jag av någon anledning började tänka på det ändå. Så himla konstig ens hjärna kan vara. Tog rätt lång tid innan jag vågade mig på avocado igen efter att Alexander fötts.

Det där med tandborstning har jag hört många säga.

2012-07-22  /  08:47:01  /  http://annastankehorna.blogspot.com
Emma

Åh, nu börjar ju magen verkligen synas! Så fint Sara!

2012-07-22  /  14:09:10 





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback