Torsk med äggsås
2012-12-17 19:39:38
,
Allmänt/Vardagsliv
Mmm så god mat jag lagat ikväll! Förstår inte varför det är flera år sen jag gjorde det sist. Nu lär det bli oftare.
Torsk med äggsås
(Skulle nog säga att det räcker till 2 personer)
5 dl fiskbuljong
400 g torskfilé (enligt originalrecept 600 g men då måste man göra mer sås)
2 hårdkokta ägg
2 dl grädde
½ dl mjölk
2 msk persilja
salt och peppar
Hacka äggen grovt. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull och lägg i ägghacket. Låt koka i några minuter och smaka sen av med salt och peppar.
Koka upp fiskbuljongen (5 dl vatten och en fiskbuljongtärning). Skär fisken i portionsbitar och salta dem och lägg sen ner i buljongen. Låta koka ca 3 minuter.
Ta upp fiskbitarna och lägg dem i äggsåsen. Strö över persilja.
Serveras med potatis och ärtor eller morötter.
Så lätt och så gott =)!
Ursprungsrecept från Hälsokokboken - ICA förlag (jag har gjort små förändringar)
Kommentarer
Linda
Mums!!!!
livetsunderbarastunder
Mmmmm vad gott!
Nina Bergquist
ja tidningen kommer i feb. så roligt å se :D
Trackback