39+0

2012-12-23 12:01:00 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Bebis: Nu är bebisen helt klar och väger mellan 3,5 till 4 kg och är mellan 48 och 52 cm lång. Nu är det riktigt svårt att röra sig i magen. Trots platsbrist i magen kan det dröja två veckor till innan den vill ut.
 
Du: Magen är ungefär lika stor som i förra veckans kontroll. Det är dags för din bebis att komma ut nu. Många kvinnor går över tiden med 14 dagar och ibland lite till. Har du inte packat BB väskan ännu så är det hög tid att göra det nu.
 
Text från minbebis.com

 
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 0 fulla dagar (v39+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 29 dec 2012
Du har 6 dagar kvar till beräknad förlossning.
 

V 40 är här!  Det låter ju på texten ovan som att jag har bf nu men texten är ju för v 40 alltså veckan som kommer och när vecka 40 avslutas så är ju bf.
 
Ja det fortsätter att rulla på! Helst av allt skulle jag bara vilja ha bebis i armarna just nu men tror den mår gott inne i magen och vill förhoppningsvis bo kvar där till januari. Men i början av januari, när jul och nyår är över då vill vi träffa dig!!
 
Jag tycker att jag mår bra. Känner mig inte stor och klumpig som jag gjorde med Max på slutet men jag har ganska ont i kroppen och "down there" och jag börjar bli riktigt trött på att vara kissnödig. Halsbrännan har ju blivit så mycket bättre sen jag började äta omeprazol för lite mer än en vecka sen så det känns underbart. Har inga direkta besvär alls av den. Sen så är ju inte allt fantastiskt för jag är rejält trött och skulle behöva sova en stund varje dag. Och särskilt trevlig är jag inte hela dagarna heller... men vem sjutton är det? =)
 
Bebis är ganska lugn i magen men har stunder då och då under dagen då det bökar rejält. Har flera sammandragningar per dag men de är inte direkt smärtsamma.
 
Vikten står på 80 kg och jag väger (oftast) 65 i ickegravidtillstånd. Med Max i magen slutade vikten på 85 kg så det är några kilo mindre denna gång. Då var hela jag vätskefylld. Typ som en ballong eller nåt. Nu är jag endast lite svullen om fingrarna men får ändå på mig mina ringar men det är inte behagligt!
 
Flera datum på gissalistan har jag nu fått stryka. Ska bli spännande att se om någon lyckas pricka rätt. Ingen gissar på idag och julafton. Förutom min bror D som är säker på att bebis kommer imorgon. Vet inte vad strategin ska vara inför imorgon: inte röra mig ur fläcken??
 
Jag är faktiskt lite förvånad för jag trodde att bebis skulle komma innan jul. Men nu klarar vi av v 40 också och på lördag är det bf (bf räknas som 39+6) ♥
 




Kommentarer
Maria - Fabulous Life

Vilken söt bild med tomteluva och allt :) varje bild kan ju vara den sista du tar på magen nu, så häftigt! God jul och stor kram!

2012-12-23  /  16:29:42  /  http://mariafabulouslife.blogspot.se
Nina Bergquist

GOD JUL!!

Hoppas du får en riktigt fin klapp här i dagarna :D

2012-12-23  /  21:32:19  /  http://deliciously.se/





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback