Framtida planer här hemma

2012-08-11 20:43:56 ,   Inredning/Hemma hos oss
Idag har vi tagit ett beslut här hemma som jag bara väntar på att kunna genomföra! Vi har ett tag nu pratat om att flytta upp våra sovrum till övervåningen. Vårt hus är på 154 kvm och det känns nästan som vi bara bor här på nedervåningen (har inte koll på hur många kvm det är men lite mer än hälften typ). Ibland känns det nästan som att vi är trångbodda för det blir stökigt och rörigt fort och vårt sovrum känns inte alls mysigt utan mest rörigt med en massa möbler. Max har sen ett halvår tillbaks sin säng i vårt rum eftersom han hade svårt att komma till ro i sitt rum med alla leksaker. Dessutom är det minsta badrummet här nere och det där uppe använder vi knappt.
 
På övervåningen finns de finaste rummen. Allrummet med en råspontvägg, gästrummet/kontor med vit tapet med svarta blommor med fin balkong och sedan Marcus stora musikrum med två fönster. Det känns i dagsläget som att vi inte utnyttjar hela huset men idag har vi bestämt hur vi ska göra för att utnyttja de kvm vi har.
 
Marcus och mitt sovrum kommer att bli i allrummet där uppe. Det ska vara ljust, enkelt och fräscht. Inga garderober och sånt utan bara vår säng, nattduksbord och sedan bebisens spjälsäng och eventuellt någon snygg hylla med bebisens kläder i. Om det får plats även den vita fåtöljen för amningsstunder. Svarta rullgardiner får det bli vid de tre fönstrena. Tänk er vår säng mot råspontväggen och sedan den vita spjälsängen mot svarta väggen. Vill få in någon färg genom sängkläder och kuddar i sängen. Rosa kanske.... om Marcus går med på det.... =)
 
 
Max sovrum får bli i det nuvarande gästrummet/kontoret (dörren till vänster på bilden längst ner). Vi kommer fortsätta att ha lekrum på nedervåningen vilket känns mest praktiskt några år framöver. Därmed kommer det inte bli så mycket grejer i Max sovrum. Hans säng, nattduksbord, skrivbord och någon liten vit hylla med böcker. Sen kommer våra garderober vara där inne. Om vi får en bebis som så småningom sover bra så är Max sovrum avdelat med en vägg så då kan de sova på varsin sida om den väggen.
 
På nedervåningen i vårt nuvarande sovrum blir det gästrum/kontor. Det ska bli väldigt skönt att få ett kontor på nedervåningen som man kanske faktiskt använder. Blir mysigt med extrasängen där inne också där man kan sova om det blir skrikiga nätter med bebis. Ett bra rum att dessutom ha tvättställningen i när vi ska torka tvätt istället för att den ska stå i vardagsrummet.
 
Badrummet på övervåningen får bli vårt privata och vi borde få plats med skötbord där inne.
 
Detta känns så kul och vi kan knappt vänta tills vi ska förverkliga det =)! Blir det inte bra så är det ju bara att byta tillbaks så småningom. Om några år när barnen är större så är ju planen två barnrum och ett tv-rum på övervåningen. Men det är ju några år dit =)! Vad tror ni om planen?
 




Kommentarer
Josefine

Jag tror att det blir toppen! :-) Visst är det roligt att när man "kläcker" en sån där idé som båda två tror på helhjärtat?!

2012-08-11  /  22:17:07  /  http://josselyn.blogg.se
Emma - Mamma till Viggo -09 & Melker -11.

Låter som en jättebra och praktiskt lösning :D Förstår om du är ivrig nu!! :D Kommer bli kanon!

2012-08-12  /  09:13:39  /  http://emmashjartan.se
Pernilla

Låter som en bra idè, ni ser ut att ha det väldigt fint =)

2012-08-12  /  16:52:39  /  http://mammatilltvillingar.blogg.se/
Linda

Låter som en toppen plan, det gör ni helt rätt i. Det är väldigt skönt att ha sovrummen separerade från umgängesytorna. Lugnare för barnen när man har gäster också slipper man ha folk som går i rummen ;.)

2012-08-12  /  21:50:27  /  http://familysapce.blogg.se
Fia - mamma till Isac

Kul att göra om lite :) Låter smart det där med att ha skötbordet i anknytning till sovrummet. De nätter man måste upp o byta så är det skönt att inte behöva springa huset runt :)

Vi får se till att träffas ni i september när vi är hemma igen! Kram

Svar: Ja och att ha det i ett badrum känns skönt. Det hade vi inte med Max så då fick vi gå och hämta vatten först. Ja vi måste absolut ses snart. säg till när du är på hemmaplan igen =)! kram
Sara

2012-08-13  /  07:53:58  /  http://spegelreflex.blogg.se
Anna

Tycker det låter som en väldigt bra lösning. Blir ju liksom lite som er "privata" våning dit inga gäster behöver gå egentligen :) Plus att alla rummen blir mer utnyttjade.

2012-08-13  /  21:42:13  /  http://annastankehorna.blogspot.com





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback