Sluta med blöja

2011-09-06 16:09:46 ,   Max
Vi kämpar ju på med att Max ska sluta med blöja. Gick riktigt bra i början av sommaren men sen var han liksom inte intresserad längre. Nu visar han inte heller särskilt mycket intresse och vi kan ju inte tvinga honom. Idag har han kalsonger på sig för han valde det istället för blöja. Men han blir jättearg varje gång jag säger att det är dags att gå på toaletten och om han kissar på sig säger han inte till. Han bryr sig liksom inte utan leker bara vidare. Någon som har tips? Hur gjorde ni när ni vande av era barn med blöjor? Jag tycker det är svårt att veta hur ofta jag ska ta honom till toaletten. Han kan styra kisset när han väl sitter där... och är samarbetsvillig. Vilket händer typ varannan gång.

Har också funderingar på att bara strunta i det och låta det vänta ett tag. Han kanske inte är redo? Men man blir ju så stressad av att de flesta andra treåringar verkar torra sen länge. Jag tror att han var mer intresserad i våras för då var han yngst på sin förskoleavdelning och många av de andra barnen kissade på toaletten men nu är han äldst och har ju då inga direkta förebilder i vardagen längre.




Kommentarer
Anna

Jag var också lite stressad över det där men att han slutat med blöja nu i sommar är helt på hans egna iniativ. Så mitt råd är: låt den dagen bara komma av sig självt. Rätt som det är vill han själv både kissa och bajsa på toan. Ett annat råd: Dryga då inte på att sluta med blöja även på natten. Känn varje morgon direkt han vaknar om han redan har kissat i blöjan eller om det är så att han kissar strax efter han vaknat. Så var det för Albin så vi tog bort nattblöja i samma veva som han slutade med blöja på dagen. Hade kisskydd i sängen varje natt och det hände ca två olyckor per vecka men, peppar peppar ta i trä, nu var det länge sen.



Kram

2011-09-06  /  19:32:24  /  http://withlovefrom.blogg.se/
Emma - mamma till Meja och Alvin

Jag gissar på att han inte är redo. Det kommer en dag helt plötsligt sen. Ha pottan framme om han blir intresserad. Killar är ju ofta lite senare än tjejer...

2011-09-06  /  19:37:59  /  http://emmaoskrutten.blogg.se/
Louise&Isabella + bebis i magen- BF 24 januari

Isabella har varit blöjfri sedan midsommar ungefär. Vi lät henne helt enkelt bara gå utan blöja och tog med pottan var vi än var, funkade super. Påminna ibland var man ju tvungen att göra. Nu är hon helt torr på dagarna om vi är hemma, på dagis händer det någon olycka då och då men det är nog mest för att hon"inte har tid" att gå på toa mitt i all rolig lek. Hon är minst på sin avdelning nu så där är ingen som har blöja nu.

Hon har fortfarande blöja på natten och det är alltid helt full på morgonen, vi måste nog sluta med välling på kvällen innan vi kan ta bort nattblöjan och det har vi inga planer på än sålänge!

Hoppas det tar sig och att han kommer på vad skönt det är att slippa ha den tjocka blöjan på sig, var nog mycket det Isabella gillade. Friheten!

2011-09-06  /  19:41:50  /  http://bebbekarlek.blogg.se/
Louise&Isabella + bebis i magen- BF 24 januari

Ett annat tips som jag inte själva har provat är att köpa sämre blöjor som inte känns lika torra och därmed inte blir lika behagliga att ha på sig. Då kanske han fortare vill bli av med den!

2011-09-06  /  19:43:22  /  http://bebbekarlek.blogg.se/
Emma - mamma till Meja och Alvin

Glömde att svara på din kommentar. Det känns fortfarande jobbigt att Alvin börjar redan nu, men jag antar att det kommer att gå över. Gällande mitt jobb så är det ju struligt eftersom en kollega slutar nästa vecka. Kommer inte ihåg om jag redan sagt det till dej?

2011-09-06  /  19:57:06  /  http://emmaoskrutten.blogg.se/
Anna

Det finns ju många sätt att gå tillväga. Vi körde med mutor i början. Och stenhårt på att gå i kalsonger även om det var en del olyckor i början. Först brukade Alexander skratta och säga att det kom kiss men eftersom han fick bättre kontroll så blev det katastrofjobbigt med olyckor. Han bajsade lite i kalsongen en gång sen gjorde han inte om det eftersom det var så obehagligt. Att vi litade på att han klarade det och lät honom gå i kalsonger betydde mycket för Alexander.



Känns han inte redo så är det ingen mening med att stressa fram det. Alexander ville bara ha kalsonger och då fanns det ju inget alternativ liksom. Max kommer säga till när han är redo. Det värsta är ju att potträningstiden kan bli så lång och jobbig för föräldrarna om han inte vill själv.



Däremot så skriver du ju att han kan styra muskeln och det är ju ett tecken på att han faktiskt skulle vara redo ändå. Det gäller ju bara att få upp intresset för att gå i kalsonger. Det där med att han är yngst på avdelningen på förskolan är lite knepigt. Alexander byter ju lämpligt nu till större barnens avdelning. Hade han varit kvar hade alla haft blöja och då blir det ju svårare. Man vill ju gärna göra som sina kompisar.

2011-09-06  /  22:01:43  /  http://ambi.blogg.se/
Emmie ♥

Det är verkligen inte lätt! Vi har gjort några halvhjärtade försök med vår Wille, men han tycks inte heller förstå eller vara intresserad. Hade förhoppningar om att han skulle bli torr under sommaren, men så blev det nu inte. Efter råd från bla förskolan har vi också valt att avvakta lite.



Håll oss gärna uppdaterade om hur det går med Max! ;)

2011-09-06  /  23:39:13  /  http://emmieliving.blogg.se/
Mamma Russin

Hej gums..



Ingen panik vännen, han slutar när han är redo för det.. :)



Stina är torr dag tid sedan en tid tillbaka med nattblöjan har hon kvar och den lär nog dröja här innan vi kan ta bort.. Och så bajsar hon ju fortfarande i blöjan, hon vägrar B på toa.. Men så har hon ju sig krångliga magen med.. :/



Försök att inte stressa upp dig över blöjan.. :)



kramisar

2011-09-07  /  09:14:33  /  http://enburkrussin.se





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback