Fotofråga

2011-09-29 21:44:48 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jennie om Höstfärger:
Hej Sara!
Beundrar dina fina bilder =) Ställer du in kamran själv eller kör du på auto?? Tycker aldrig att jag får fram så fina bilder . . Men jag kör ju endast på Auto då jag inte har lärt mig annat än. . Måste få lite mer tid!! =)
Eller behandlar du bilderna i någe program innan?? Nyfiken =)
// Jennie


Svar: Tack =)! Jag fotar oftast halvmanuellt (läge TV eller AV på kameran. Jag har en Canon) men ibland automatiskt. Är ganska kul att exprimentera så därför är halvmanuellt kul men det är ju inte alltid man har tid och hålla på med inställningar så då blir det automatiskt. De bästa bilderna tycker jag dock jag får när jag ställer in lite själv även om det tar lite längre tid. Jag är ju inte särskilt kunnig så testar mig fram mycket. Men det är roligt att lära sig och jag lär mig mer hela tiden och kan tänka ut ungefär vilka inställningar det ska vara för att det ska bli bra. Men misslyckas en hel del också.... men de bilderna är ju bara att radera =)

Kan väl erkänna att de flesta bilderna ni ser här är lite redigerade. Jag använder mig av gratisprogrammet Picasa som finns att ladda ner. Det är bra för en nybörjare för mig och har de funktioner jag söker. Oftast så ljusar jag upp bilderna lite och lägger sen till lite mer skugga. Färgerna förstärks då. Ibland ökar jag färgmättnaden också. Inte mycket men lite grann för att just förstärka färgerna.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Kommentarer





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback