Gös med kräftor och saffransås

2011-10-12 18:18:32 ,   Mat och annat gott
Här kommer receptet på maten som jag och min mamma lagade i lördags. Receptet är från Hälsokokboken (ICA förlag). Man behöver inte ha gös utan kan självklart ha någon annan fisk istället.

Gös med kräftor och saffransås



1 msk olivolja
8 små gösfiléer (vi hade två hela gösar)
salt och vitpeppar
1 msk smör
1 burk kräftstjärtar i lag
50 g pinjenötter
100 g parmesanost (tror vi använde mindre och det blev lagom smakrikt)
skal av 1 citron
½ dl hackad gräslök

Saffransås
2½ msk fiskfond
2½ dl mellangrädde
1 kuvert saffran (½ g)
salt och vitpeppar



Saffransåsen: Blanda ingredienserna i en kastrull och låt koka upp. Koka på svag värme i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Stek fiskfiléerna i lite olivolja. Strö över salt och peppar och ställ åt sidan (vi tillagade vår fisk i ugnen med smör och kryddor). För att göra kräftröran så börjar du med att steka kräftstjärtarna och pinjenötterna i smör i någon minut. Ta av stekpannan från värmen och riv över parmesanost och citronskal. Tillsätt gräslök, salt och vitpeppar och blanda ordentligt.

Servera gärna med sparris och kokt potatis.


Prova gärna och säg till vad ni tycker. Vi tycker det kändes som en lyxig rätt med goda smakkombinationer.




Kommentarer





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback