Rabarber- och jordgubbskräm

2011-05-26 12:55:58 ,   Mat och annat gott

 

Louise har efterfrågat receptet jag använder mig av när jag gör rabarber och jordgubbskräm och självklart ska ni få det.

 

Rabarber- och jordgubbskräm

300 g rabarber

3 dl skivade jordgubbar

4 dl vatten

1-1,5 dl socker (jag brukar ha 1 dl)

2 msk potatismjöl

 

Skär rabarbern i mindre bitar. Jag har haft skalet kvar men om skalet är hårt blir det nog bättre om man tar bort det. Koka upp vattnet med socker i och tillsätt sedan rabarberna. Koka i ca 5 minuter och häll då i jordgubbarna. Rör ut potatismjölet i lite vatten och tillsätt det under omrörning. Låt det koka upp och sen så är krämen klar! Häll över lite strösocker på krämen när den ska svalna så blir det ingen "hinna" på den.

 

Det går väldigt snabbt att göra och är mumsigt =)

 

 

[Receptkälla]





Kommentarer





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback