Rabarber- och jordgubbsmuffins
2010-05-09 13:08:37
,
Mat och annat gott

Receptet på muffinsen jag bakade igår hittade jag i en liten receptbroschyr från ICA Maxi, men jag såg nu att det även finns på ICAs hemsida. Det heter rabarber- och jordgubbsmuffins men jag hade bara jordgubbar i (hade ca 250 g) Kopierar in det här därifrån:
Rabarber- och jordgubbsmuffins
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Rör matfett och muscovadoråsocker smidigt. Rör ner äggen ett i taget. Skölj citronen och riv av skalet från halva citronen. Rör ner skalet, mjölken och mjölet blandat med bakpulver. Ansa och skär rabarbern i ca 1/2 cm bitar och skär jordgubbarna i mindre bitar. Vänd till sist ner rabarber och jordgubbar i smeten.
3. Klicka ner smeten i mellanstora muffinsformar.
4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
5. Mixa hälften av crème fraichen med citronmelissbladen. Blanda i resten av crème fraiche, florsocker och vaniljsocker och vispa det tjockt med elvisp.
6. Bred toppingen på muffinsen och lägg på en jordgubbe och citronmeliss.




Receptet på muffinsen jag bakade igår hittade jag i en liten receptbroschyr från ICA Maxi, men jag såg nu att det även finns på ICAs hemsida. Det heter rabarber- och jordgubbsmuffins men jag hade bara jordgubbar i (hade ca 250 g) Kopierar in det här därifrån:
Rabarber- och jordgubbsmuffins
- 150 g smör eller margarin
- 2 dl ljust muscovadoråsocker
- 2 ägg
- 1 citron
- 1/2 dl mjölk
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 125 g jordgubbar
- 125 g rabarber
- 2 dl crème fraiche
- ca 1 dl citronmelissblad
- 3 msk florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- jordgubbar
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Rör matfett och muscovadoråsocker smidigt. Rör ner äggen ett i taget. Skölj citronen och riv av skalet från halva citronen. Rör ner skalet, mjölken och mjölet blandat med bakpulver. Ansa och skär rabarbern i ca 1/2 cm bitar och skär jordgubbarna i mindre bitar. Vänd till sist ner rabarber och jordgubbar i smeten.
3. Klicka ner smeten i mellanstora muffinsformar.
4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
5. Mixa hälften av crème fraichen med citronmelissbladen. Blanda i resten av crème fraiche, florsocker och vaniljsocker och vispa det tjockt med elvisp.
6. Bred toppingen på muffinsen och lägg på en jordgubbe och citronmeliss.

Kommentarer
Caroline, mamma till Wille
Åh de ser goda ut! Sommriga :)
Linda
åh yummie vad goda de ser ut att vara!!!
tack så mycket ;.)
Trackback