17 månader

2010-02-26 14:12:14 ,   Max
Idag är Max 17 månader. Alltså är det bara en månad kvar till 1,5 år! Varför ska han bli så stor så fort för?

Många som träffar honom säger att han är så glad för han har oftast ett leende på läpparna och charmar dem i sin närhet. Igår när vi var och handla tittade han charmigt på en kassörska och en kund som stod i kassan. De slutade med det de höll på med och berömde hans vackra leende. En stund innan det hade vi träffat en kvinna med hund som stannade så att Max fick klappa hunden och hon sa att Max har så otroligt fina blåa ögon och ett underbart leende. Sådana här händelser händer i princip varje gång vi är ute och går eller handlar. Man blir så varm i hjärtat och stolt som mamma. Max är otroligt social och älskar att titta och "prata" med människor.

Sen så stämmer det ju inte riktigt att han alltid är glad. Hemma har han rejäla humörsvängningar. PMS deluxe. Det blir mycket tårar varje dag i hans små ögon för att han inte alltid får som han vill. Varje liten motgång bryter ner honom. Men jag antar att det hör till. Man kan ju inte alltid vara på topp =).

Han är en aktiv kille som har mycket spring i benen men samtidigt kan han vara väldigt koncentrerad och leker mycket med sina små plastkoppar och plastskedar. Han matar oss och leker med kastrullerna på sin spis. En annan favorit han har är att stå på en stol i vid köksfönstret och titta ut. Han älskar alla tekniska prylar så vi får gömma våra mobiler och hålla undan datorerna. Böcker är en stor favorit hos honom.

Han är även en väldigt gosig kille som gärna vill ha nappen i munnen så fort han kommer åt (det gäller att se till att ingen ligger framme). Han tycker om att gå runt med sin snuttefilt eller med klädesplagg. Han sover ungefär 1 timme i sin säng efter lunchen varje dag. När han vaknar och gosar i min famn somnar han i regel om och så kan vi ligga där i soffan en timme till och mysa och sova. Det känns ibland som han verkligen njuter av att fortfarande vara liten. Han håller till exempel inte i sin vällingflaska själv och har typ aldrig gjort det fast vi försöker. Han vill ligga i famnen och bli matad.


Max med snuttisen

Mat är inga problem här hemma. Han äter det han serveras och han äter själv med sked eller liten gaffel! Han vill dock inte dricka mjölk utan håller sig till vatten. Någon annan dryck har han inte fått smaka ännu.




Han har inte särskilt stort ordförråd ännu. Mamma, pappa, oj, titta och där är de ord han använder. Han pekar väldigt mycket på allting och är nyfiken på vad saker och ting är för något. Det vi förundras över varje dag är att han förstår i princip allt vi säger. Det är farligt att vräka ur sig "du ska bada sen" för då springer han till badrumsdörren och blir jätteledsen över att han inte får bada på en gång.

Finns ju självklart hur mycket som helst att skriva men detta är lite av hur Max är nu vid 17 månader! Roligt att läsa i framtiden =).





Kommentarer
Patricia

Förstår tanterna och tjejerna som säger att han är så söt och har så fina ögon. Det har han verkligen! :D En riktig charmör! :)

2010-02-26  /  14:55:37  /  http://smokingcankill.blogg.se/
E.K - Mamma till Alicia

haha, ordet bada är farligt att säga högt :) Alicia är lika dan, hör hon ordet bada i någon mening då tror hon direkt att hon ska få göra det :)

2010-02-26  /  17:01:40  /  http://eekk.blogg.se/
Måsbarnet

Vilket fint inlägg Sara. Mycket av det du skriver stämmer överens med hur Albin är. Eller hur är det superkul att få komlimanger om ens barn :) Och ja, visst kan humörsvängningarna vara helt crazy när man är på hemmaplan?! I know! ;)



Bästa helgen till dig!

2010-02-26  /  21:53:20  /  http://withlovefrom.blogg.se/





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback