Max och tomten

2010-12-28 21:14:58 ,   Max
I hela december har Max pratat om tomten, och att tomten ska komma med paket. Kvällen före julafton tog vi fram Max julstrumpa och berättade att tomten skulle lägga paket där i. På julaftonsmorgon tyckte Max det var jättespännande när han fick känna i strumpan och hittade ett paket. Totten omma ket (tomten komma paket) utbrast han flera gånger om av lycka.

Sedan var det då dags för den "riktiga" tomten att komma. Vi var hos min moster med familj. Tomten knackade på dörren. Nu kommer tomten sa vi till Max och han hade stora ögon. När tomten kom in i rummet började han darra på läppen och sa nää totten nää totten. Sen grät han och skakade i kroppen. Han och jag gick in i ett rum bredvid och satt på sängkanten där och tittade ut mot vardagsrummet där tomten började dela ut paket. Max pratade oavbrutet om att tomten och paketen men han ville inte gå in i rummet igen. Efter en stund blev han dock nyfiken på sina paket och vi gick in i rummet och han började öppna dem. Sen när tomten skulle gå vinkade han och sa Haddå totten. Han gick tillsammans med sin mormor efter tomten och vinkade och tittade i hallfönstret när tomten gick ut. Efter det pratade han om att tomten är i skogen.

Sen var det då dags för tomte nr 2. Denna gång hos Marcus föräldrar och det var Marcus som var tomten. Max blev återigen ledsen och vi gick in i ett annat rum. Tomten fick ge Marcus bror några paket och sen gick han.

Fast Max tyckte tomten var lite läskig så pratar han om honom flera gånger om dagen och så fort vi nämner paket så säger han totten omma och nickar. Vi får se hur han reagerar nästa år! Ni andra med små barn, hur reagerade de på tomten?

(Förra året var Max inte alls rädd utan satt i tomtens knä och tyckte bara det var roligt)







Kommentarer
Caroline, mamma till Wille

Ajdå, stackars Max! Wille tyckte det var jätteroligt. han satt i knäet och visade tomten var han skulle sitta. Han sa "tack så mycket tomten" till alla paket osv. Inte rädd alls. Men det är ju så olika! Man kan ju aldrig riktigt förbereda dem på det heller, de minns ju inte förra året direkt.

2010-12-28  /  22:16:38  /  http://imagenborenbebis.blogg.se/
caro

här hade vi ingen tomte, filip har varit lite rädd o ledsen för tomtar vi träffat på affärn m m. så vi hoppa över det i år, så han fick vara tomtenisse o hjälpa tomten o dela ut.(Eftersom tomten hade inte tid o dela ut till alla, utan bara lämna dom under granen, medan man sov:-),) o det tyckte han var jätte roligt.:-)

2010-12-29  /  14:02:45  /  http://divocas.blogspot.com





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback