Vår luciadag

2010-12-13 17:55:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hoppas ni haft och har en härlig luciadag!

Vi brukar ju ha mysiga och lugna måndagsförmiddagar hemma men imorse fick Max lämnas på förskolan redan 8.30 för jag skulle till mitt nya jobb och hälsa på innan jag åkte och jobba. Kändes bra på nya jobbet så tror att jag kommer att trivas.

De har inget luciatåg på Max förskoleavdelning men de var och tittade på de större barnen som lussade imorse. Max var dock med i ett luciatåg igår i ett annat sammanhang. Han ville inte stå utan satt och lekte med en plasttelefonlur hela tiden. Men den var ju i alla fall röd =).



Max i gårdagens luciatåg (hans tomtedräkt är lite tight för han hade den även förra året men jag tyckte det var onödigt att köpa en ny dräkt för ett tillfälle).


Nu har jag ganska nyligen kommit hem från jobbet och Marcus har precis åkt tillbaks till sitt jobb där de har luciafirande. Sen när han kommer hem ska jag åka och träna. Snacka om att gå om varann! Men vardagen ser ut så här hemma känns det som.

Nu ska Max och jag strax äta mat.






Kommentarer
Emma - mamma till Meja och Alvin

Härligt att det kändes bra på nya jobbet :) Hur är det, blir du ensam förskollärare på din avdelning eller har ni lyxen att vara flera?

2010-12-13  /  18:54:17  /  http://emmaoskrutten.blogg.se/
Emma - mamma till Meja och Alvin

Jag har varit ensam förskollärare på min avdelning, nu verkar det som att hon som har mitt vikariat just nu nog får vara kvar också :) Hoppas verkligen det, för det är så himla mycket om man är ensam...

2010-12-13  /  19:26:22  /  http://emmaoskrutten.blogg.se/
Emma - mamma till Meja och Alvin

Här har barnskötarna ingen planeringstid alls,jag som förskollärare har 6h/v + 1h/v för möten. Förskolläraren ska planera all verksamhet, ha alla utvecklingssamtal,göra all dokumentation till portfoli, revidera arbetsplaner och en halv miljon andra planer/dokument som kommunen tycker att man ska ha. Antar att det inte är samma hos er? Hur är det med er planeringstid?

2010-12-13  /  19:56:56  /  http://emmaoskrutten.blogg.se/
Caroline, mamma till Wille

Nej den glöggen var inte alls god!



Så fin han var i sin tomtedräkt :)

2010-12-13  /  20:09:50  /  http://imagenborenbebis.blogg.se/
Emma - mamma till Meja och Alvin

Ja brist på förskollärare kan man nog säga att det är. Dom flesta förskolorna här har en förskollärare per avdelning. Mejas förskola har en förskollärare (och 3,5 barnskötare givetvis) på 22 barn. Jag tror att löneläget här är en del högre än i andra delar av Sverige, sen tror jag också att Värmdö har högre löner än andre delar av Stockholm just för att man förväntas göra så mycket.

2010-12-14  /  07:59:25  /  http://emmaoskrutten.blogg.se/





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback