Kycklingbiffar med fetaost och tomat
2010-08-29 17:42:17
,
Mat och annat gott
Här kommer receptet på biffarna vi åt igår tillsammans med rotfrukter i ugn (potatis, sötpotatis, palsternacka, paprika), tzatziki och en grönsallad. Jag gjorde receptet med 700 g kycklingfilé och ökade därmed de andra ingrediernserna lite också. På det sättet fick vi biffar över och ska äta dem som "hamburgare" med bröd ikväll.
Kycklingbiffar med fetaost och tomat (från hälsokokboken)
4 portioner
-ca 500 g kycklingfiléer
- 100 g bacon
-3 schalottenlökar
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk smör
- 200 g fetaost
- ½ kruka färsk basilika (jag använde fryst)
- 4 soltorkade tomater
- 2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Skär bacon, hacka lök och vitlök och stek allt tillsammans i smör. Låt det sedan svalna.
Mixa kycklingfiléerna till en färs. Blanda det med smulad fetaost, finhackad basilika och finhackade soltorkade tomater. Blanda även ner bacon- och lökröran i färsen. Forma till biffar och stek dem i smör tills de är genomstekta.
Här kommer receptet på biffarna vi åt igår tillsammans med rotfrukter i ugn (potatis, sötpotatis, palsternacka, paprika), tzatziki och en grönsallad. Jag gjorde receptet med 700 g kycklingfilé och ökade därmed de andra ingrediernserna lite också. På det sättet fick vi biffar över och ska äta dem som "hamburgare" med bröd ikväll.
Kycklingbiffar med fetaost och tomat (från hälsokokboken)
4 portioner
-ca 500 g kycklingfiléer
- 100 g bacon
-3 schalottenlökar
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk smör
- 200 g fetaost
- ½ kruka färsk basilika (jag använde fryst)
- 4 soltorkade tomater
- 2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Skär bacon, hacka lök och vitlök och stek allt tillsammans i smör. Låt det sedan svalna.
Mixa kycklingfiléerna till en färs. Blanda det med smulad fetaost, finhackad basilika och finhackade soltorkade tomater. Blanda även ner bacon- och lökröran i färsen. Forma till biffar och stek dem i smör tills de är genomstekta.
Kommentarer
Russin
hej gumman..
mums så gott det ser ut.. måste absolut testa det..
kramisar
Trackback