Förskoleansökan

2010-04-08 09:24:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår fyllde vi i Max förskoleansökan så nu ska jag bara försöka få den skickad också!

Vi vill ha plats från 23/8 då inskolningen ska börja. Marcus är den som ska skola in eftersom han är pappaledig då. Han börjar jobba 6/9 igen. Jag tror och hoppas att Max kommer att älska att gå på förskolan men jag hoppas också att han är nöjd med tillvaron som den är nu att han får vara hemma. Han kommer vara nästan 2 år när det är dags för förskola och jag ser det som ett stort privilegium att vi kunnat vara hemma med honom så länge samtidigt som jag ibland känner att han skulle ha det bättre på förskola och all den stimulans som finns där. Inte lätt detta!

Ni som har barn, när börjar/började de i förskola?




Kommentarer
Caroline, mamma till Wille

Det är himla svårt! Jag är superglad att jag varit hemma med Wille i över 1,5 år innan han började. Men som sagt, det är mycket svårare att skola in nu än vad det hade varit med en 1åring. Jag kände att Wille behövde mer stimulans än vad jag kunde ge honom, han är så aktiv och social! Samtidigt går han endast ett par timmar om dagen och kommer nog göra det i flera år. Så det känns skönt för oss alla! Men det är ett svårt dilemma, våra små blir stora! Tror Max kommer älska förskolan! Vad ska du göra sen? Jobba? Kram

2010-04-08  /  09:45:07  /  http://imagenborenbebis.blogg.se/
Jenny

Vill också vara hemma länge, samtidigt som stimulansen blir mer och mer viktig. Vi har inte tagit beslut än om hur vi ska göra. Lever i nuet med skygglappar, haha.



Kram!

2010-04-08  /  11:47:40  /  http://www.barnlangtan.se/
emma-mamma till meja

Meja börjar i augusti, men hon har ju haft dagmamma 3 dagar i veckan nu under våren...

2010-04-08  /  13:38:27  /  http://emmaoskrutten.blogg.se/
Linda Mpili

Jamen det där är ju sjukt jobbigt.



Jag ska ha sonen hemma nu igen ett år har jag tänkt och hans sista dagisdag är imorgon. Vet att han älskar förskolan, men idag när vi gick förbi öppna förskolan var han sur över att vi inte gick in. Så jag hoppas han kommer vara nöjd med att få vara hemma med lilla bebisen.



Jag tycker det är jättebra att ni varit hemma med honom "länge". :)

2010-04-08  /  14:32:28 
Emelie

Vi är också sjuka här. Usch och fy.

Va härligt att ha Max hemma så länge som 2 år. Våra kids kommer att börja dagis i spetember, då är de 16 månader. Jag hade gärna haft dem hemma längre men då skulle vi troligtvis få vänta ett helt år tills vi skulle få plats och det är föör länge tyckr vi. Jag längtar så efter att få börja jobba.

Kram kram

2010-04-08  /  20:04:29  /  http://emeliesamjolie.blogg.se/
Måsbarnet

Jag tycker absolut att du ska se positivt på att ni har haft honom hemma så länge!! Det önskar väl egentligen alla att de kunde ha hoppas jag :)



Vi hade kunnat ha det så men jag kände sådan press över att komma ut arbetslivet tyvärr. Nu är jag helt redo för det men hade gärna varit hemma med Albin fram tills nu.



Samtidigt är det som du säger positivt med dagis på sitt sätt men det finns ju faktiskt öppna förskola, och oftast umgås man ju med andra barnfamiljer då och då.



krya-på-kram till Max!

2010-04-08  /  20:27:24  /  http://withlovefrom.blogg.se/
lena

Hej!

Jag jobbar själv som förskollärare och är tre barnsmamma (dom är stora nu så förskola är inte akutellt nu). När jag läser din blogg så ska max vara glad för att ha så underbara föräldrar som han har, jag är helt övertygad om att ni har gjort helt rätt och att han har det jättebra, sen tror jag säkert att han får det bra sedan också men tveka inte på er känsla. Våran yngsta var 21 månader när hon började och det funkade jättebra.

2010-04-08  /  21:13:26 
Emmy

Jag var hemma tills förskolan började när jag var 6 år (eller man kanske säger nollan nu?) Idag är jag 18 och jag tycker att tiden hemma var den bästa i mitt liv, känner mig lyckligt lottad över att jag inte behövde gå på dagis (som tydligen kallas förskolan idag haha). Istället gick jag på Kyrkans barntimmar ca 2 dagar i veckan några timmar för att träffa vänner. Jättebra!

Men du ska bara vara glad över att Max varit hemma sina 2 första år, det är guld värt!

2010-04-09  /  09:29:05 





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback