Färsk mat

2010-04-20 13:16:38 ,   Mat och annat gott
Det är verkligen dyrt med mat när man lagar det mesta från grunden. Sen vi började äta nyttigare och nästan inget halvfabrikat så har våra matkostnader stigit rejält.

Igår lagade jag en kycklingwok med färska grönsaker och glasnudlar. Hade säkert blivit billigare att köpa frysta wokgrönsaker än att använda färska. Jag tycker det är godare med färska eftersom man då kan välja själv vilka grönsaker som ska ingå i woken istället för att sitta och peta bort vissa man inte tycker om. Dessutom känns det ju fräschare.

Ikväll ska jag göra köttbullar. Har köpt 500 g nötfärs och kom fram till i affären att det nog kostar lika mycket eller billigare att köpa färdiga köttbullar (jag tycker dock inte om färdigköpta köttbullar). Sjukt att det ska vara så egentligen!



Grönsaker till wok igår. Salladslök, broccoli, zucchini, morötter.




Tävla här om en vara från www.pingpongbarnklader.se




Kommentarer
Anna

Vi köper också färska råvaror. Mycket godare. Jag vill gärna ha ekologiskt med så då stiger priset ännu mer. Är uppfostrad med att man köper den mat som är bäst utan att tänka på priset. Kanske inte alltid bra om man behöver tänka ekonomiskt men man vinner på det i längden. Jag avskyr färdiggjorda köttbullar och har alltid sagt att jag inte gillar köttbullar tills jag gjorde egna utan lök. Egengjorda är bland det bästa som finns ju :)

Ser gott ut med grönsakerna på bilden :)

2010-04-21  /  00:08:27  /  http://ambi.blogg.se/





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback