Kyrkoval

2009-09-20 19:27:59 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har ni varit och röstat i kyrkovalet idag?

Jag har inte gjort det. Jag tycker annars att det är ett samhällsansvar att rösta. Men just kyrkovalet känner jag mig tveksam till på grund av två anledningar; jag är inte medlem i svenska kyrkan (är med i en annan församling) samt att jag inte tycker att politiken ska styra kyrkan.

Men ändå har jag lite dåligt samvete för att jag inte röstat. Man vill ju vara en god samhällsmedborgare.




Kommentarer
mamma

Glöm det med dåligt samvete, Jag skulle ha dåligt samvete om jag röstade för då stöder jag valet som kostar kyrkan och Sverige 160 miljoner kronor, tycker precis som en präst i Svenska kyrkan uttalade sig, han vill lägga ner kyrkovalet och använde pengarna till människor som behöver det. Han tycker att det ska vara lokala kyrkomötet så människor på orten kan påverka sin egen församling.



Lilla mamma

2009-09-20  /  20:24:57  /  http://lyktorochtyg.blogspot.com
Emma

Jag tror inte heller du behöver ha dåligt samvete. Är du inte med i Svenska Kyrkan tror jag nämligen inte att du får rösta, det är som... om vi skulle få rösta i norska val ;)

2009-09-20  /  21:50:12 
Sara

Emma: jag har dock för mig att jag fått ett röstkort. konstigt tycker jag!

2009-09-20  /  22:46:42  /  http://sarasrum.blogg.se/
Patricia

Visst vill man vara en god samhällsmedborgare men precis som du säger, du har dina åsikter kring att politiken inte ska styra kyrkan, och röstar du ändå så går du ju emot dina egna åsikter.



Jag röstade inte i kyrkovalet dels för att jag planerar att gå ur svenska kyrkan någon gång i framtiden och dels för att politiken inte har med religion att göra övh. taget.



Jag röstar i politiska val, men kyrkovalet känns egentligen bara som något slags jippo som kostar samhället en förbaskat massa pengar. Håller med "Lilla mamma" & prästen hon skriver om i kommentaren här ovanför, lägg pengarna på de som behöver det istället!



:)

2009-09-21  /  10:59:31  /  http://smokingcankill.blogg.se/
Emma

då är du nog med i svenska kyrkan utan att vara aktiv (vi är ju infödda i s.k. till skillnad från dom som föds nu) eller så har de glömt att du gått ur!

2009-09-22  /  07:58:28 
Sara

Emma - det var nog inte röstkort då för har hört från flera att man inte får rösta när man inte är medlem. antagligen var det information om kyrkovalet. jag öppnade ju inte utan slängde bara

2009-09-22  /  08:39:28  /  http://sarasrum.blogg.se/





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback