Dags att dra in lite stålar igen...

2009-09-24 12:39:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
....eller stålar och stålar men i alla fall lite inkomst.

Har nu gått utan föräldrapenning i fyra månader men på lördag fyller Max ett år och enligt Försäkringskassans regler bör man då börja ta ut 5 dagar i veckan för att behålla sin sgi (sjukdomsgrundande inkomst). Så nu har jag ansökt från och med måndag.

Har även varit inne på försäkringskassans planeraverktyg som är kanon. Med den kan man se hur mycket dagar man har kvar om man tar ut si och så mycket under en viss period.

Något som jag inte skrivit här på bloggen tidigare är att Marcus och jag bestämt oss för att Max ska vara hemma med oss ända tills augusti nästa år. Vi har möjligheten att göra så och har då valt att göra det. Jag tycker om att vara hemma och arbetsmarknaden inom mitt yrke är inte så jätteljus just nu så jag kommer vara hemma ett tag till och så går Marcus hem de sista månaderna. Vi kommer ha strax över 90 dagar kvar när Max börjar på förskola så det tycker vi känns helt okej. Dessutom tror vi att det blir lättare att få Max på den förskolan vi vill om han börjar efter sommaren istället för mitt i nästa termin som vi först tänkt.

Ni andra som är föräldralediga, hur tänker ni?




Kommentarer
sofia - mamma till maksim

Låter som en bra plan tycker jag.



Jag kommer vara hemma med Maksim till februari, sen är min sambo hemma till juni. Därefter lägger vi våra semestrar så att de täcker hela sommaren. Så Maksim börjar på förskola samtidigt som Max, då är han 1 år och 8 månader. Det känns lagom för oss :)

2009-09-24  /  13:02:34 
Anna

Alexander kommer skolas in i januari. Sen kommer jag läsa min sista kurs på 15hp och då kommer vi inte behöva ha honom heltid på förskolan. Fredrik kommer nog vara hemma ngn dag i veckan. Vi har även en förtidspensionerad farmor som så gärna har honom så han kommer hämtas tidigare av henne om det kör ihop sig för mig och Fredrik. Sen kommer jag börja söka jobb och då har vi honom bara i max 15 timmar tills jag förhoppningsvis blir anställd ngnstans. Det känns bra för oss att skola in honom tidigt. Hade det fungerat ekonomiskt kanske jag varit hemma med honom längre men nu är det som det är. När jag söker jobb så skulle jag ju kunna ha honom hemma heltid men då är han van att vara där så känns bäst att låta honom vara där till viss del så det inte blir till att skola in igen sen.

2009-09-26  /  07:29:51  /  http://ambi.blogg.se/





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback