Sovplats

2009-01-31 11:39:49 ,   Max

När Max föddes sov han första veckan i vår säng men sen sov han i sin vagga under ungefär en månads tid och sen blev det ibland vaggan och ibland i vår säng. Men sen slutet av november så har han bara sovit i vår säng då det är så smidigt att natta honom samt stoppa in nappen på natten då han vaknar när man ligger precis bredvid. Men nu har vi äntligen köpt en spjälsäng och ska väl börja vänja honom vid att sova i den. Tänkte först låta honom sova i den på dagarna så att han vänjer sig och sen ska vi testa nätterna. Problemet är ju att när han väl börjar sova där så måste vi ju vara konsekventa och inte ta över honom till oss och det känns svårt tycker jag. Särskilt nu då han ofta vaknar på natten och bökar runt och letar efter nappen med munnen. Men jag får ha vaggan precis bredvid min säng.

Ni som har bebisar, var sover de? Tips på hur man ska vänja honom vid egen säng? Det är väl okej att ta över honom till vår säng på morgonen?

Frågan är nog inte om han är redo att sova i egen säng utan om vi är redo =)




Nyfödd söt Max i vaggan





Kommentarer
carro - bloggar om dottern tilde

Ja, Tilde har ju precis börjat sova i sin spjälsäng... På dagarna brukar hon sova i vagnen för då är hon lite svårsövd.

Vi har ju vyssnalulltassar och det funkar bra..



Vi låter henne först somna i vagnen, och sedan när hon sover nog tungt så lyfter jag över henne i sängen och vaggar den lite.



Lite klurigt att ge tips när man har olika "problem" =)

2009-01-31  /  12:20:36  /  http://nindo.blogg.se/
Emma ~ Crazyangel [mamma till Milton]

Milton var runt 8 veckor tror jag när jag la han i sin säng. Gick faktsit superbra! Var jag som hade det jobbigast första natten ;)



Nu somnar han i sin säng vid 10-11 på kvällen, själv. Sen sover han 3 timmar innan han vaknar första gången. Brukar lägga tillbaa honom då men när han är stökig brukar jag lägga över honom i vår säng runt 4-6 på morgonen.

2009-01-31  /  17:30:14  /  http://crazyangel.blogg.se/
Tina

Jag sövde mina barn i vår säng och lyfte över dom sedan. Båda två är idag 6 och 9 och somnar fint i sina egna sängar. Trots att många sa att mina barn skulle få det svårt att somna i egna sängar som stora.

Jag tyckte det var avkopplande/ avstressande att natta dom i vår säng.



Ett bra tips är att gå på er egen magkänsla.



2009-01-31  /  17:54:27  /  http://mollym.blogg.se/
Patricia

Elina sover i sin säng till ca 05, 06 sen sover hon i våran säng. Det funkar hur bra som helst och det är mysigt =) Det gick jätte bra att bara lägga henne i sin säng i början, hon somnade där och sen blev vann vid det.

2009-01-31  /  22:03:37  /  http://tricias.blogg.se/
Måsbarnet

Hej Sara,



Hoppas ni hat haft en bra lördag. Vi mår bättre, men är sååå trötta... Ska försöka komma i säng strax.



Albin har sovit i sin säng sedan många månader tillbaka. Oftast sover han växelvis i vår säng och sin säng. Nattar honom i vår säng ibland och nästan varje natt så vill han bli ammad några gånger och då låter jag honom sova kvar hos oss i ett par timmar.



Gå på magkänskan, som någon annan skrev! Varje barn är ju unikt och har sina egna behov.



Kramis

2009-01-31  /  22:31:52  /  http://withlovefrom.blogg.se/
Anna

Vi har haft Alexander i sin spjälsäng från början. Fast han har alltid vaknat vid 5-6-tiden och vägrat somna om. Tidigare har jag ju gått upp med honom då men nu har jag börjat lyfta över honom till oss. Det går jättebra. Han somnar om och jag får sova längre sen somnar han ändå i sin egen säng på kvällen igen. Jag tror det är viktigt att man lyfter över barnet för att man själv vill och inte för att barnet vill.

2009-01-31  /  23:23:22  /  http://ambi.blogg.se/
Linda

åh vad bra nu fick jag en del tips jag med.

Vi gör i stort sett likadant med Leya som ovanstående. Hon somnar hos oss för det mesta och sen lyfter jag över henne. sedan låter jag henne ligga hos oss från ca 5-6 på morgonen när hon vaknar och vill ha mat. Ibland somnar hon i sin vagga men då bökar hon lääänge innan hon kommer till ro. så det beror på hur lat jag e ;.)

2009-02-01  /  17:30:16  /  http://familyspace.blogg.se.
Eva

Vi hade Joe i vagga från början men flyttade över till spjälsäng redan när han var två månader eftersom det är en väldigt liten vagga.

I början provade vi att ha honom i vår säng men vi trivdes inte alls med det och när han fick sova i spjälsängen så sov han, och vi, mycket bättre.

På dagarna sover han i vagnen och oftast utomhus.



2009-02-01  /  19:33:24  /  http://evassvammel.wordpress.com





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback