Gravidlitteratur

2009-01-14 10:54:10 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning

Detta var, parallellt med alla gravidtidningar, det jag tyckte var bäst att läsa om graviditet och förlossning

     

"På smällen - från A till bebis" av Ann Söderlund och Hannah Widell. Ärlig och rolig bok som följde med mig under hela graviditeten då den verkligen handlar om allt från A till bebis. Älskar även de små roliga illustrationerna i den och det är kul att flera kvinnor skrivit små berättelser i den om hur de hade det. Passar från plusset på stickan till bebisen är född!

"Ett barn blir till" (hittade ingen bild på det svenska omslaget) av Lennart Nilsson. Denna bok får en verkligen att förstå hur fantastiskt det är att ett barn skapas och växer i magen. Härligt att titta på bilderna hur det ser ut där inne.

"Att föda" av Gudrun Abscal. Denna läste jag några veckor innan förlossning som en mental förberedelse och den fick mig att känna mig redo. Tyckte särskilt mycket om det som stod om att det finns ingen som kan föda fram ditt barn bättre än vad du kan. Det bar jag med mig när jag kände mig orolig inför att klara av det.

"Barnliv" av Katerina Janouch. Detta är ingen ren gravidbok utan handlar även om livet med bebis, barn och tonåring. Jag tycker den är jättebra och det är roligt att följa Max utveckling genom att läsa den. Kapitlena om graviditet och förlossning är bra och de finns även utgivna som egna böcker om man inte vill köpa hela denna tegelsten (de böckerna heter "Gravid", "Föda barn")





Kommentarer
Anna

På smällen läste jag också. Sen hade jag tänkt läsa Att föda eftersom jag fått tips om den men då kunde man ju inte hitta den i någon bokaffär :(



Jag har gett dig en award för din blogg förresten så om du vill ha den är det bara att hämta i min blogg :)

2009-01-14  /  11:05:07  /  http://ambi.blogg.se/
Sara

jag hade också svårt att få tag på den i affär så beställde via internet.



Har ju redan tackat för awarden på din blogg men tack återigen =)

2009-01-14  /  17:35:36  /  http://sarasrum.blogg.se/





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback