Översvämning

2015-09-10 09:04:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
I lördagsmorse när jag vaknade och bläddrade igenom mitt facebookflöde och möttes av bilder på vatten i vårt samhälle så vågade jag knappt dra upp rullgardinen och tittade ut. Men inget vatten i vårt område....puh....men bara några hundra meter bort flödade vatten bland husen. Alla bilvägar härifrån var vattenfyllda.
 
 
 
Under dagen steg sen vattnet mer och mer i vissa områden.
 
 
En av våra cykelvägar till centrum.
 
Känner oss lyckligt lottade att vårt hus klarade oss. En del hus är ju förstörda efter att ha varit vattenfyllda :(. Ebbas förskola är den förskola/skola som har drabbats värst och vi vet inte när den öppnar igen. Så länge är de i andra lokaler. Trångt är det och några kilometer härifrån vilket gör att vi måste ha två bilar. Men man ska väl inte klaga med tanke på hur andra har drabbats.
 
Kvällen innan översvämningen var Marcus och jag på en fantastisk konsert med Tomas Ledin. Det ösregnade hela dagen hemma men när vi åkte på stan så blev himlen ljusare och inte en regndroppe föll under konserten. När vi närmade oss hemma igen så vräkte regnet ner vilket det gjort hemma hela kvällen.
 
 
 
Nu skiner solen som tur är och vattnet är borta på ortens gator. Strax dags för mig och Ebba att ge oss iväg till den tillfälliga förskolan för andra dagen. Ebba var hos sin snälla farmor och farfar i måndags och tisdags.
 
Kram
 
 
 
 




Kommentarer





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback