Ledighet, fotografering och det där blogginläggsslutet......

2015-01-05 14:54:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Ytterligare en ledig måndag. Ja är så otroligt glada att vi valde att ta långledigt nu vid jul. Jag börjar jobba på onsdag men barnen och Marcus börjar inte förrän om en vecka då skolterminen börjar. Just nu känns det verkligen värt det att vi snålat på föräldradagar under våra föräldraledigheter så att vi kan ta ledigt så här. Kan ju säga att det hade inte gjort nåt för mig heller att vara ledig till nästa måndag. Men jag får passa på att vara ledig lite under vårens lov istället. Känns som att jag vill att Max ska få möjligheten att vara lite ledig under sport- och påsklov.
 
Bilden ni ser ovan är på min gravida kompis som jag fotade igår. Jag fotade henne i december också men denna gång var hennes man med också. Vi fick magiskt ljus i mitt uterum. Dock hade jag lite småpanik en timme innan fotograferingen för solen lös verkligen rakt in. Men vi hjälptes åt att hänga för sängkläder. Hi hi såg lite roligt ut men det blev ju riktigt bra! Jag behövde ändra vitbalansen för det blev lite för rosa sken. Men det är det enklaste att ändra vid redigeringen. Påverkar inte bildens kvalitet. Som bakgrund använder jag ett ljusgrått lakan som jag binder fast i taket. På golvet lägger jag en vit pläd. Det är lätt att redigera bort "skrynkel" på bakgrunden. Summa summarum jag blev väldigt nöjd! Och jag brukar inte känna så så fick tillbaks lite fotosjälvförtroende.
 
Ja jag avslutar väl detta blogginlägg som ungefär 75% av blogginläggen det senaste halvåret. Dvs att vi inte är helt friska. Ebba har feber... igen!! Usch så besviken jag blev när tempen visade 38.5. Vi ska nämligen ut och äta med min mammas släkt och fira min morfar som fyller 80 år idag och planen var att barnen ska sova hos sin farmor och farfar. Men nu känns det inte helt ok att lämna ifrån sig Ebba över natten så vi ska hämta henne efter att vi har ätit. Suck, dessa ändrade planer! Efter en ganska jobbig månad med mycket spring upp till Ebba på kvällarna hade vi verkligen behövt lite lugn och ro. Igår lyckades vi dock se en film på kvällen och bara pausa och springa upp och natta om 2 ggr. Det får jag vara glad över idag.
 
 
Och nej jag ska inte sluta blogga som man kanske kan tro av inläggsrubriken
 
 
Barnen imorse innan vi åkte till min mormor och morfar på 80-årsfika




Kommentarer
Anonym

Du är verkligen duktig på att skapa fina bilder!!! Kram.Anna

2015-01-06  /  11:16:19 
Emma

Lillskruttan, att hon aldrig kan få vara frisk :(
Kram

2015-01-06  /  15:40:20  /  http://mejomitt.blogg.se
Sofia

Måste bara höra, var det Ebba man såg i bild på senaste avsnittet av Antikrundan? Om inte har hon en dubbelgångare:)

Svar: nej det var det inte. Så spännande att nån såg ut precis som henne :)
Sara

2015-01-09  /  21:18:18 





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback