Ebba 2 år

2015-01-03 21:20:19 ,   Allmänt/Vardagsliv Ebba
Ett försök till 2-årsfotografering idag. Ebba hade hela tiden en tandborste i munnen och de flesta korten blev suddiga. Detta var det enda skarpa och en tandborste i munnen får helt enkelt höra ihop med 2-årsbilden för hon gillar att borsta tänderna!
 
 
Hurra hurra hurra för vår fina Ebba idag.
 
Två hela år fyller hon idag. För två år sen klockan 13.33 fick vi mötas för första gången.
 
Idag har vi kalasat och bilder från det kommer en annan dag. Tänkte skriva några rader om Ebba nu istället. Ebba är en väldigt gosig och charmig tjej som älskar att vara nära. Hon har glimten i ögat och gillar att flörta och charma de runt omkring. Hon är dock blyg för nya människor och särskilt för män. Och man får jobba lite för att få hennes förtroende. Men när man får det så känner hon sig trygg och kan vara sig själv fullt ut.
 
Hon är väldigt bestämd och har ett hett temperament. När saker och ting inte går som hon vill kastar hon iväg det hon leker med eller slår de som är runt omkring. Ibland kan det ta lång tid innan hon kommer över det hela medan det ibland växlar fort i humöret. Både Max och kusinerna fick några utskällningar av henne idag när de ville hjälpa henne att öppna paket: "Sluta. Det är min" morrade hon och spände ögonen i dem.
 
Ebba tycker om att leka med bilar, dockor, dockskåpet, pippihuset. Hon gillar att gå runt och bära på saker, köra dockvagnar, packa väskor. Bara allt sker på hennes villkor så är hon nöjd och glad. Hon vill gärna att vi är med när hon leker. Är vi i köket och fixar med mat vill hon vara där. Så det blir en del släpande av leksaker. Hon älskar att vara med Max och leka på hans rum. På senaste tiden bråkar de dock en del. Det räcker att Max säger "Ebba debba" för att hon ska bli jättearg. Så han retas och hon slåss. Syskonkärlek med andra ord ;). Andra favoriter i hennes liv förutom jag, Marcus och Max är hennes mormor, morfar, farmor, farfar och kompisen Olivia 8 år. Ebba är fortfarande ganska mammig vilket hon i princip varit sen hon mötte min blick för första gången ♥.
 
Hon tycker om att äta. Riskakor, pepparkakor, pizza, välling ,spagetti och köttfärsås hör till favoriterna. Hon vill nästan bara dricka mjölk till maten.
 
Sömnen har alltid varit och är en stor fråga i Ebbas liv. Eller kanske snarare i hennes föräldrars liv. Hon vaknar fortfarande många ggr per kväll så att vi får springaupp till henne, stoppa in nappen och stryka henne på huvudet. Ibland även ligga bredvid henne ett tag. Hon sover i juniorsäng på kvällarna och i vår säng på nätterna (vi lyfter över henne till oss när hon har första uppvaket efter att vi lagt oss). Hon sover oftast helt ok på nätterna. Men det finns många undantag där också.
 
En mysig tjej med stor personlighet! That´s our girl....
 
Och så är hon väldigt napptokig!
 
 
 
 
 Bild till vänster från 1-årskalas och bild till höger från idag. Biet Maja-tårta gjord av en kompis till mig. 
 
 




Kommentarer
Emma

Jättefin bild trots tandborsten, gör ju det hela ännu charmigare :)

Svar: Tack :)
Sara

2015-01-04  /  16:39:53  /  http://mejomitt.blogg.se





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback