Vårt 2013

2014-01-01 15:26:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
 
År 2013 skålade vi in hos familjen G! Magen var stor och vi gick på övertid i graviditeten och visste att vi skulle bli föräldrar när som helst. Och den tredje januari var det dags. Klockan 13.33 20130103 kikade vår Ebba fram. Ja det var ju inte riktigt så enkelt att hon bara kikade ut och sa "hej".... men ja ni vet ju hur det går till så vi lämnar det bakom oss och jag hänvisar till min förlossningsberättelse för de som vill veta mer om "framkikandet".
 
Livet som fyra i familjen började väldigt lugnt. Mina dagar bestod i huvudsak av att amma och titta på Dawsons Creek. Sömnbristen var ett faktum redan från början vilket det ju brukar vara med en liten bebis i huset som inte har någon dygnsrytm. De första veckorna minns jag inte så mycket av mer än att det lunkade på. Max tyckte så mycket om sin lillasyster och ville gärna vara nära. Sen kom ju de där otäcka bacillerna som vi inte ville ha. Ebba fick rs-virus och vi fick tillbringa några dygn på sjukhus. Tuffa dagar men när det väl vände efter en vecka så blev hon frisk fort. Det var skönt när våren började spira efter en lång vinter och vi kunde börja vistas mer ute och träffa mer människor utan rädslan att bli så sjuka.
 
Höjdpunkter under året har varit vår lilla resa till Astrid Lindgrens värld i maj, den fina sommaren med mycket bad och sol, semesterresan till Båstad i juli/augusti, småsemestrar hos Marcus syster med familj i lantluften, babysång på öppna förskolan, födelsedagskalas och många mysiga fredagsmys.
 
 
 
Jag har under året tränat ungefär en gång i veckan sen typ Ebba föddes. Tack Caroline för alla bra övningar och roliga träningspass. Att styrka upp min kropp har verkligen varit ett måste och jag är säker på att jag tack vare träningen ändå orkat med och klarat av vardagen så bra trots väldigt dåligt med sömn i perioder. Verkligen en investering i mig själv. För övrigt under året känns det väl lite som jag och mina intressen stått åt sidan till förmån för barnen och hemmet. Men det är ju ganska naturligt när man har bebis och är föräldraledig. Kommande år hoppas jag kunna lägga mer tid på att fota, se filmer, blogga, läsa böcker och träffa vänner (utan barnen). Och min utmaning är att fortsätta träna fast jag börjar jobba heltid i mars.
 
Max har under året blivit storebror, lekt med kompisar, bytt förskola och börjat intressera sig alltmer för att pyssla. Hans kreativitet som han alltid haft växer hela tiden. Han börjar dock bli som en rastlös 6-åring i kroppen och har svårare att sitta still och leka längre stunder vilket han ju alltid gjort tidigare.
 
 
 
När Ebba föddes vägde hon 3,6 kilo och har under året växt till sig till en tjej på ca 10 kilo som håller på att lära sig att gå.
 
 
 
Med andra ord. Mycket händer på ett år. Och 2013 har verkligen varit ett bra år. Men självklart också tufft i och med omställningen att ha en fjärde medlem i familjen.
 
 
 
År 2014 skålades in hos familjen S. Jag är mycket spänd på vad jag kommer sitta och skriva här om ett år!
 
Och tack alla bloggläsare som varit med mig/oss 2013. Bloggstatisken låg på topp vid förra nyårsskiftet. Det finns väl inget mer intressant än en höggravid kvinna som ska föda när som helst. Sen har statistiken planat ut till den vanliga nivån på ca 100 unika läsare per dag.
 
 
 
 




Kommentarer





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback