Det bästa av två världar

2014-01-07 20:09:30 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Här har "kvällsracet" precis börjat. Ebba somnade för 45 minuter sen och har redan vaknat en gång. Misstänker att det blir som vanligt med några vakna-somna om-omgångar innan hon vaknar och inte somnar om. Det brukar ske ungefär när Max somnar för natten så det är sällan lugnt i detta hus. Men hoppas det vänder snart.
 
Idag har jag jobbat. Var med på planeringsdag på jobbet. Kul att få igång hjärncellerna igen och nu känns det faktiskt ganska kul att jag ska sätta igång igen om två månader. Det bästa hade ju varit att jobba på halvtid och vara hemma på halvtid men det känns inte möjligt med mitt och Marcus jobb. Blir inte bra varken för oss, kollegorna eller barnen på jobbet (vi är förskollärare båda två för er som inte vet). Men att jobba lite och vara hemma lite hade ju varit det bästa av två världar men planen såsom den ser ut nu att Marcus går hem i mars och jag börjar jobba heltid då blir också bra. Till hösten när Ebba börjar förskolan och Max förskoleklass är vår plan att jag ska gå ner i tid.
 
Har haft svag huvudvärk idag och har blivit värre nu. Är lite förkyld och har sovit dåligt inatt så det är nog förklaringen.
 
Imorn är det vardag på riktigt här då Marcus ska jobba och jag och barnen ska vara hemma. Max börjar dock inte förskolan förrän på torsdag. Imorn står bvc-besök med 1-årsvaccination på schemat.
 
Kram till er!




Kommentarer
Elin - Livat på torpet

Det är så jobbigt med dom där perioderna då ens barn sover dåligt. Är det tänder på gång?

Där vårt vardagsrum är nu ska vi göra om helt. Väggen mellan hallen och rummet ska flyttas lite så vi får större hall. Sen ska vi ha en bokhylla och kanske en fin kökssoffa i rummet. Blir nog bra. Just nu har vi knappt nån hall. Och ingen bokhylla till alla mina böcker heller :)

Svar: Nej jag tror inte det är tänder utan nån annan fas. Hon vaknar alltid ofta på kvällarna och har alltid gjort men hon somnar ju oftast om igen. Antagligen vaknar hon till mellan de olika sömnfaserna. Både min och bvc´s teori. Men detta med att hon inte somnar om och är vaken flera timmar på kvällen har hon haft i perioder tidigare och då har det varit sammankopplat med någon utvecklings-/separationsfas. Det ska ju inte vara nån sån runt ett år men alla barn är ju olika :)
Sara

2014-01-07  /  20:35:18  /  http://www.elinteg.se





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback