Några fototankar

2014-02-16 20:37:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Poof så var det söndagskväll igen! Denna dag har varit bra men vi har alla varit trötta efter för lite sömn inatt så nu hoppas jag på en natt med laddning till sömnkontona.
 
I fredags var jag och barnen i lekparken på förmiddagen och jag tränade på att sätta fokus med kameran. Jag ska köpa ett 50 mm 1.8 objektiv till min kamera så tänkte träna lite på att få till bra fokus i ansiktet. Övade på Ebba som gungade. Det är inte lätt det här med att fota barn i rörelse och särskilt inte när de gungar :).
 
Fick en med riktigt bra fokus:
 
 
Var ju synd att hela Ebba inte kom med bara. Nej men allvarligt talat så blev det några fler. Det är ju väldigt kul detta med fotografering tycker jag. I julklapp fick jag presentkort på webbkurs med Emelie Ohlsson och jag la till lite pengar och köpte hennes julpaket som innehöll grundkurs för kameran, ljussättning vinterfotografering, komposition, vardagsfotografering och redigering. Nu har jag "gått" nästan hela kurspaketet och har lärt mig jättemycket. Sen så gäller det ju att jag ska hitta min egen stil gällande fotografering. Vad som tilltalar mig i bilderna. Det är ju det som är så bra med digitalt att man kan fota hur mycket som helst och exprimentera både med komposition, ljussättning och redigering. Min mamma frågade en gång varför jag "skär" av huvudena när jag fotar. Det värsta jag vet är när det är massor av luft ovanför huvudet på (gäller främst riktiga närbilder). Bär med mig det från högstadiets elevens val då jag hade media och vi filmade mycket och fick lära oss att när man filmar ska det inte va luft ovanför huvudena utan hellre "skära" av huvudet lite. Men man behöver ju inte gå till överdrift som gungbilden ovan :). Snarare så som det är bilden nedan.
 
Apropå lekparksbesöket så ska det bli skönt när Ebba lär sig gå ute. Nu vill hon knappt stå när vi är ute. Hon gillar inte skor. Blir så jobbigt att bära runt på henne och vill inte ha henne sitta allt för länge i sanden. Blir tråkigt för Max i och med att han gärna vill leka länge ute medan det räcker med en stund för Ebba. När vi gick hem från lekparken i fredags så gick vi genom den lilla skogen som går längs med vår gata. Då satt Ebba i vagnen och Max letade pinnar. En pinne på över 2 meter släpade vi hem till hans raket som han håller på och bygger vid vårt körsbärsträd. Max är en riktig arbetarkille som älskar att skapa saker och vara kreativ.

 
 
Nu ska jag äta grönsaker med dipp och se om det finns nåt att titta på på dumburken.
 
Hoppas er helg varit bra.
 
 
 




Kommentarer





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback