"Det bästa med att ha en lillasyster är att det är det bästa"

2014-02-27 09:20:00 ,   Ebba Max
För oss var det ju självvalt att det blev några år mellan våra barn och inte enligt försäkringskassan standard dvs 2,5 år. Jag trodde nog inte innan att barnen skulle ha så roligt med varandra som de faktiskt har fast det är mer än 4 år mellan dem. För några månader sen sa Max "Det bästa med att ha en lillasyster är att det är det bästa". Han har så otroligt stor kärlek till sin lillasyster och idag när vi satt i soffan lutade han sig mot henne och sa "Jag älskar dig" till henne. Så där spontant bara. Han älskar att krama henne och gosa med henne. Vi får tyvärr stoppa honom lite för han kan ju inte hålla i henne eller krama på henne hela tiden när de leker. Hon försöker slita sig loss. Sen så blir han självklart arg på henne ibland och vill inte att hon rör hans grejer. Men då kan han ju alltid välja att stänga dörren till sitt rum och leka där och det brukar han göra.
 
Ebba avgudar Max. Hon blir alldeles till sig om han är i närheten. Ibland kan det räcka med att han bara tittar på henne eller säger något för att hon ska gapskratta. Hon vill gärna krama honom och dra honom i håret och brottas lite med honom. Sen så vill hon ju självklart leka med allt som han leker med. När Max är ledsen över något så dröjer det inte länge förrän hon är framme vid honom och lägger sitt lilla huvud på sned och försöker möta hans blick och säger "äää" och nickar som för att fråga hur det är. För någon vecka sen sa Max efter att ha varit ledsen "Mamma jag var ledsen men Ebba tröstade mig och nu är jag glad igen".
 
 
Första gången de träffas. Den 5 januari 2013 på BB. Ebba var två dygn gammal.
 




Kommentarer
Anneli

Ooh, syskonkärlek <3 Hoppas vår E nångång i framtiden får ett syskon, så mysigt för dem att ha varandra.

2014-02-27  /  11:12:17  /  http://barntipsbloggen.blogg.se
Mikaela

Vad härligt!Syskonkärlek är något speciellt :) Jag har ju ytterligare 1 år mellan mina barn men det är så härligt att se när de har roligt tillsammans.

2014-02-27  /  15:40:39 
Linda

Håller med. Var också lite orolig över åldersskillnaden men hittills är den bara positiv tycker jag. De avgudar varandra även om det ibland blir lite gör mycket kärlek från storasyster ;-)
Det är så underbart att se.
Kraam

2014-02-27  /  20:28:34  /  http://familyspace.blogg.se
Mammatea

Syskonkärlek!

2014-02-28  /  06:59:22  /  http://mammatea.se





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback