Julgranen på plats

2014-12-15 10:37:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Hej! Så var helgen slut och endast ett par arbetsdagar kvar till julledigt. Men här blev det ingen arbetsdag idag för Ebbas förkylning som blivit bättre under helgen har börjat om och är mycket värre. Snor och host HELA tiden. Puh.... denna höst alltså!
 
I lördags tog vi fram julgranen här hemma och vi övergav vår ljusslinga som hängt med oss sen 2006. Två lampor i den var trasiga och det kändes mer säkert att köpa en ny belysning än att byta lampor. Jag är lite nojig för att gamla elektriska saker ska ta eld så nu känns det tryggare. Apropå år 2006 så kommer jag ihåg den mysiga känslan den julen när vi fick inhandla alla julsaker till vår gemensamma lägenhet. Den hösten läste jag religionsvetenskap på Teologiska högskolan och på morgonen innan jag åkte iväg gick jag upp tidigt, tog med mitt täcke, tände granen och la mig i soffan och tittade på julkalendern. "Lasse-Majas detektivbyrå" sändes det året. Just den julkalendern fick vi med på köpet när vi köpte "Sunes jul" på dvd för några år sen. Så i lördags visade jag den för Max och han har plöjt 15 avsnitt nu i helgen. Max älskar jul, teatrar, mysterier..... passade ju perfekt med Lasse-Maja.
 
Nu ska jag fortsätta torka snor och sörja med Ebba att "Daniel Tigers kvarter" inte finns kvar på programbiblioteket på boxern :(.
 
  
 
 




Kommentarer





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback