Ebba 10 månader

2013-11-03 13:11:57 ,   Ebba
Tio månader stor. Snart ett år. Det händer så mycket hela tiden så nu hänger vi inte riktigt med.
 
Ebba har lärt sig att klappa händerna, peka, peka var lampan är, gå lite längs möbler, klättra upp för trappan, stå själv i 10 sekunder innan hon sätter sig ner. Hon har inte riktigt fått fart på det här med att ta steg fast hon har stöd. Hon är inte så intresserad av gåvagnen utan sätter sig mest om vi ställer henne vid den. Men igår ställde hon sig vid den och gick sen några steg med den innan hon satte sig ner och kröp vidare. Krypa det går i en rasande fart! Jag skrev ju om det första lilla steget för två veckor sedan men det har inte blivit något mer sen.
 
De nya nattningsrutinerna att hon somnar bredvid nån av oss på en madrass på hennes rum fungerar bra. Det är så skönt att slippa vagga henne i famnen till sömns. Hon sover på madrassen vid hennes sovstunder på dagarna och även på kvällen. När vi går och lägger oss lyfter jag över henne till hennes säng. När hon sedan vaknar på natten får hon komma över till vår säng. Vissa nätter vaknar hon och krånglar många gånger medan hon andra nätter sover jättebra. Hon ammar numera bara 1-2 gånger per natt. Oftast bara en. Sen när hon vaknar på morgonen brukar jag ge välling och så äter hon yoghurt och smörgås vid kl. 10. Hon sover två gånger på dagen. Kl. 10 och 15.
 
Hon vaknar ofta på kvällarna även om det faktiskt blivit lite bättre. Den senaste veckan har jag skrivit upp tiderna då hon vaknar. Hon vaknar i princip alltid en halvtimme efter insomnandet. Och sen brukar hon vakna efter nån kvart igen för att sen sova 30-40 minuter innan hon vaknar. Sen kan det bli en gång till efter några minuter eller så sover hon några timmar. Detta system ser vi alla sex dagar vi skrivit upp.

Hon har nu fem tänder. Tre där nere och två där uppe. Sen har hon en hörntand i överkäken som varit på gång ett tag nu men inte riktigt vill spricka igenom. Hon gnisslar ofta med tänderna. Antar att det kliar. Hon verkar inte riktigt bekväm med att de finns där.
 
Hon älskar att plocka med sakerna i diskmaskinen. Hon leker mycket med bollar och duplo. Sen så kastar hon det mesta. Basket kanske kan bli ett framtida sportnöje?!
 
Snart är hon ingen liten bebis längre. Vår lilla snutta!!
 
 
 
 
 
 




Kommentarer





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback