v 25+0

2012-09-16 14:15:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Bebis:Nu väger bebisen ungefär 850 g och är 23 cm lång mellan huvud och stjärt. Från vecka 24 kan bebisen höra ljud, inne i livmodern kan ljudnivån bli så hög som 80 decibel. Det är lika mycket som på en livligt trafikerad gata.
 
Du: 6 cm ovanför naveln kan du känna livmodern som är mellan 24 och 27 cm från blygdbenet till toppen. Viktökningen är omkring 7 och 10 kg. Du kan bli trött i ryggen, känna av trötthet, kramp i benen, tryck mot bäckenet och du kan bli varm och svettig.
 
Text från minbebis.com
 

Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 0 fulla dagar (v25+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 29 dec 2012
Du har 104 dagar kvar till beräknad förlossning.
 
 

Detta är ju en fantastisk period av graviditeten! Jag mår bra, både psykiskt och fysiskt även om jag har lite ont i fogarna, är stel och sådant men det är absolut ingenting jämfört med hur det var under förra graviditeten som ju ändå är min referenspunkt gällande graviditeter. Och jag är så spänd på vem som är där inne. Är inne i en period av mycket tankar på hur det kommer bli och vill liksom boa in mig och läsa mycket om graviditet och bebis, vill helst bädda spjälsäng, shoppa kläder och allt på en gång. Samtidigt som december inte känns långt bort så känns det ändå som många veckor kvar. Ta fram spjälsäng och skötbord m.m är det ju ändå ca 10 veckor kvar till. Planerar att göra sån ungefär en månad innan beräknat. Men drömma och planera det kan man ju göra när som helst.
 
Jag funderar mycket kring hur jag ska ta ledigt innan bebis kommer. Vill helst inte vara föräldraledig för nya barnet förrän från 1 januari. Det är ju en massa lediga dagar i slutet av december som jag är ledig automatiskt från och då är det ju bättre att få lön för dem? Har ju en del semester sparad och även föräldradagar för Max. Hade ju liksom trott att mina fogar och min rygg redan skulle vara helt slut vid denna tid och att jag redan skulle vara sjukskriven till viss del men nu känns det ju som att jag kan jobba heltid ett bra tag till vilket jag är glad för. Marcus och jag måste verkligen ta oss en funderare över hur vi ska göra. Dessutom är ju inte bebisar någon beställningsvara så man har ju ingen aning om när den behagar att titta ut =)!
 
Vikten har stått still i några veckor men nu är det +1 kg till vilket känns bra för då vet man ju att det växer på där inne!
 
På tisdag är det barnmorskebesök. Sist jag var där var i v 10 eller nåt. Ultraljudet gjordes på sjukhus. Ni som är tvåbarnsföräldrar redan, visst får jag ta med Max till barnmorskan? Ska ju bara lyssna på hjärtljud och sånt.
 
 




Kommentarer
Josefine

Självklart ska Max följa med! Han vill väl också höra bebisens hjärtljud :-) Ronja var med mig fler gånger, och hon tyckte att det var kul. När vi skulle lyssna på Frejas hjärta första gången, så hade vi pratat en massa om det innan, och hon såg fram emot det massor. Då var hon iofs lite yngre än Max, så han som verkligen förstår kommer säkert tycka att det är mysigt :-)

2012-09-16  /  14:24:56  /  http://josselyn.blogg.se
Anneli

Visst e man spänd på vem som är där inne! Ska bli såå spännande att se vad det är för en liten personlighet som kommer ut sen :)

2012-09-16  /  20:18:58  /  http://vardagssaker.blogg.se/
Nina Bergquist

jag tror att schampot passar till dem flesta. är bara mitt hår som är så hemskt jobbigt. verkligen. jag blir galen för mindre. tror att mitt hår behöver frisörschampo. du vet det står åt alla håll å är extremt jobbigt. frissigt å statiskt :(

Svar: usch då! mitt hår kan se tungt och glanslöst ut men tycker detta schampot gjort det bättre!
Sara

2012-09-16  /  21:27:31  /  http://deliciously.se/
Linda

yej det rullar på för oss ;.)
Håller helt med dig, vill fixa och boa med allting just nu men ett tag till får vi väl hålla oss :.(

Så mycket din mage växt nu - jättefin!

2012-09-17  /  15:43:11  /  http://familyspace.blogg.se
Anna - Nygift trebarnsmamma <3

Vilken underbart fin mage!

2012-09-18  /  00:25:18  /  http://withlovefrom.blogg.se





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback