23+0

2012-09-02 14:49:00 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Bebis: Nu börjar det bli trångt, bebisen är 21 cm och väger ungefär 530 g. Nu börjar nästa viktiga utvecklingsstadium av bebisens hjärna. Undvik all alkohol, om du röker bör du sluta genast. Balansorganen i örat har utvecklats och redan nått vuxenstorlek. Bebisen vet vad som är upp och ner, du känner hur den vrider och vänder sig i magen.
 
Du: Livmoderns mått är mellan 22 och 25 cm och mäter 4 till 5 cm ovanför naveln. Magen växer och putar. Om du har mycket magmuskler sen innan graviditeten så kan du klara dig ganska bra. Har du inte det så finns det bra övningar för gravida magar också. Det kan dra och smärta runt livmodern och ner mot ljumsken. Det är lätt att drömma mycket livliga drömmar just nu, det kan vara det undermedvetna som förbereder dig på att ett nytt liv väntar.
 
Från minbebis.com
 
 
Jag går nu in i v 24! Magen känns som i perfekt storlek nu. Syns tydligt att jag är gravid men ändå är den inte i vägen. Men nu kommer den bara att växa sig större och större.
 
Det som står om att detta är en period av livliga drömmar stämmer bra på mig för oj så mycket jag drömt de senaste nätterna och framförallt framåt morgonen.
 
Den senaste veckan har fungerat ok. Jag hade mycket problem med foglossning i början av veckan men blivit bättre. Många sänger att jag ser pigg och fräsch ut, men helt ärligt så känner jag mig rejält golvad just nu. Men det har varit en väldigt intensiv helg med knappt någon hemmatid hela familjen och det i kombination med 40-timmarsarbetsvecka skulle göra mig rätt så slut fast jag inte är gravid. Nu läggs ju graviditeten på också.
 
Något jag märkt de senaste veckorna är att huden i ansiktet är så fin. Jag brukar inte ha hudproblem annars heller men den är extra jämn och len nu.
 
Känner lite mig mer sparkar högre upp än tidigare och dessutom några sparkar mot urinblåsar och mot tarmar vilket är mindre bekvämt =)
 
För övrigt inga större förändringar sen förra veckan.
 




Kommentarer
Josefin -Happy Days-

Mysigt med väntans tider, så vackert gravid du är. :)

Svar: Tack så mycket =)
Sara

2012-09-02  /  22:33:13  /  http://myhappydays.se
jonna mamma till Wilja

så mys med mage !!!

Svar: ja det är mys!! =)
Sara

2012-09-03  /  11:49:15  /  http://blogg.mama.nu/jonnahansson
Johanna

Du är verkligen jättefin! Och så skönt att du har mindre komplikationer denna gången. Vill också få den där lite mer runda magen snart, är trött på den här jag-har-ätit-ALLDELES-för-många-kakor-känslan ;)

Kram!

Svar: å tack! ja det är skönt att ha passerat de där veckorna och nu får riktig bebismage. Ända till v 20 tycker jag bara att jag gick runt och kände mig lite småfet! kram
Sara

2012-09-04  /  08:29:17  /  http://www.justnuochidag.wordpress.com





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback