Spenatsoppa

2012-10-14 16:04:00 ,   Mat och annat gott
Har hittat ett gott recept på spenatsoppa. Den blev lagom krämig. Här hittade jag receptet och sen har jag korrigerat lite.
 
 
Spenatsoppa
4 portioner
(räckte till lunch för mig och Marcus i två dagar)
 
- ca 400 g hel fryst bladspenat (köpte icas egna märke)
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk vetemjöl
- 1 liter vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
-1 dl matlagningsgrädde
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- Kokt ägg
(- ev. lite maizenaredning)
 
Halvtina spenaten och grovhacka den. Finhacka lök och vitlök. Fräs detta i smör i några minuter. Pudra över vetemjöl och häll på vatten. Smula i buljongtärningarna. Låt koka under lock i ca 10 minuter. Häll i grädden och krydda. Vill du har tjockare soppa blanda ut nån tesked maizena i vatten och blanda i. Låt koka upp och sen klart! Servera med kokta ägghalvor.




Kommentarer
Nina Bergquist

å älskar spenatsoppa. perfekt då man är gravid med!

Svar: ja precis =)
Sara

2012-10-15  /  09:25:17  /  http://deliciously.se/
Anna

Lät supergott! Ska nog testa det redan ikväll =)

Svar: ja gör det! meddela gärna vad du tycker =)
Sara

2012-10-15  /  13:12:04  /  http://annamopp.spotlife.se
Anna

Pratade med min farmor som tyckte jag skulle skippa vitlöken. Såhär i efterhand var det nog den som fattades för att göra det sådär jättegott.

Svar: blev det smaklöst?
Sara

2012-10-15  /  19:53:08  /  http://annamopp.spotlife.se
Anna

Nja ne, men det kändes som att det fattades något

2012-10-15  /  21:05:20  /  http://annamopp.spotlife.se





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback