Kycklingbiffar och bakad sötpotatis

2012-10-17 14:20:00 ,   Mat och annat gott
Jag brukar vara riktigt kräsen med mat jag själv lagar men igår slog jag huvudet på spiken måste jag säga!! Vilken fantastisk kombination jag kom på. Smakerna gifte sig i munnen, som de säger i Halv åtta hos mig.
 
 
Kycklingbiffar
(recept från Hälsokokboken med modifikationer)
 
ca 3-4 kycklingfiléer
3 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
150 g fetaost
½ dl fryst basilika
2 tsk salt
1 krm svartpeppar
 
(i grundreceptet ingår 100 g stekt bacon i bitar och 4 hackade soltorkade tomater men jag hade inte i det. Det står också att det ska vara en kruka färsk basilika. Jag använde ca ½ dl fryst istället.)
 
Mixa kycklingfiléerna så det blir till en färs. Finhacka lök och vitlök och bryn. Låt svalna. Smula ner fetaost i en bunke, tillsätt basilika, salt och peppar. Blanda runt. Blanda i kycklingfärsen och löken. Forma till biffar och stek tills de är genomstekta.
 
 
Till dessa underbara biffar åt vi bakad sötpotatis. Jag delade sötpotatisarna, gned in dem i smör och saltade dem. Sen stod de i ugnen i 200 grader tills de blev mjuka. Tog ca 35 minuter. Blandade smör och pressad vitlök och la på potatisarna.
 
Gjorde tzatziki av matlagningsyoghurt, riven gurka, vitlök, svartpeppar och lite olivolja.
 
Och så kokade jag sparris!
 
 
Både Marcus och jag tyckte det var jättegott. Max fick ett breakdown och sa att allt var äckligt och blä och att han ville ha fiskpinnar istället!!
 
 




Kommentarer





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback