28+0

2012-10-07 11:59:03 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Bebis: Bebisens mått är ca 37 cm mellan fot och huvud och den väger 1250 g. Det är trångt i livmodern och bebisen trycker med armbågar och knän. Genom stresshormoner som kommer via ditt blod till moderkakan kan bebisen känna om du är stressad eller upprörd.
 
Du: Livmoderns topp är ca 10 cm ovanför naveln nu. Måtten är omkring 27 till 30 cm. Liten eller stor mage spelar ingen roll, det som är viktigt är att din kurva ökar som den ska. Viktökningen är ca 8,5 kg till 11 kg. Om du är orolig över din vikt så ska du prata med din barnmorska. En del gravida kan få problem med hemorrojder eller åderbråck nu. Det är på grund av det ökade trycket på blodkärlen i underlivet och i benen.
 
Text från minbebis.com
 

 
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 0 fulla dagar (v28+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 29 dec 2012
Du har 83 dagar kvar till beräknad förlossning.
 
 
Nu närmar det sig vecka 30 med stormsteg! Idag är 70,4% av graviditeten gjord.
 
Apropå informationen högst upp i inlägget så stämmer det inte på mig att livmoderns kant är 10 cm ovanför naveln för där börjar ju brösten. På en annan sida står att livmoderns kant är mellan naveln och bröstbenet och det är mer troligt i mitt fall.
 
Det senaste dygnet har jag haft så mycket halsbränna. Vaknade inatt av att det kändes som att det typ kom upp saker ur halsen... ursäkta detaljerna. Gaviscon funkar dock ok. Maten har väl kanske inte varit den bästa ur halsbrännesynpunkt de senaste dagarna: stark mat, mycket sött fika, godis och chips. Igår upplevde jag även att mina ringar satt lite tight på fingret men idag sitter de bättre.
 
Jag sover mycket sämre. Har väldigt svårt att somna om på morgonen när Max vaknar tidigt. Går upp på toa 2-3 gånger per natt men det stör inte så mycket. Imorse var jag dock riktigt trött och hade nog kunnat somnat om hela dagen. Reste mig dock vid 9.30 i alla fall.
 
Nu ska det bli skönt att "bara" jobba 75% kommande vecka. Då kanske kroppen orkar lite mer. Har ändå gått ganska bra veckan som gått men har ju så ont när jag kommer hem. Svårt att gå ur bilen när jag parkerat här hemma på garageuppfarten efter en arbetsdag. Ibland känns det som att jag "tappar" ena benet. Får svårt att stödja på det. Vänster knä har även det börjat kännas konstigt och ömmar ibland. Och sen det som varit tidigare: lite ont neråt och sånt.
 
Veckorna går fort nu tycker jag! Får en otrolig bebislängtan när jag som igår var och shoppade lite. Längtar tills vi ska åka och handla mer på riktigt Marcus och jag. Är ju inte så mycket vi behöver men ska ändå blir mysigt. Här har jag skrivit lite om det. Funderar också mycket nu på om det är flicka eller pojke i magen och på namn.
 
Ja förresten sen så är jag sugen på kinamat hela tiden också =)!
 
 




Kommentarer
Fia - mamma till Isac ♥

De månaderna då jag bara jobbade 75% kändes som en helt annan tid. Jag orkade på ett annat sätt, bara vetskapen om att inte behöva kämpa 40h per vecka och på ett annat sätt kunna säga nej till att jobba över. Hoppas att det känns bättre när du hunnit landa i din timnedgång! Kram

Svar: ja jag hoppas det ska bli bra. blev ingen start med det idag för vabbar. stackars de på exp. som jag krånglar =)! de hade redan meddelat till lönekontoret att jag skulle vara sjukskriven 25% fr om idag. Det är ju så otrolig skillnad på 75 och 100% så kanske kommer känna mig rastlös i början =) kram
Sara

2012-10-07  /  16:26:30  /  http://spegelreflex.blogg.se





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback