Graviditeten so far!

2012-07-08 20:02:31 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Åh tack för era grattis! Och det känns så skönt att äntligen kunna blogga om det. När jag var nygravid så ville jag ju helst berätta det för alla på en gång (och många fick veta tidigt pga att jag mått dåligt) men jag hade tänkt skriva det på bloggen efter att tolv veckor hade gått. Men när jag var i v 12+0 så kände jag inte samma behov längre och tänkte vänta tills efter ultraljudet men det är ju så långt kvar och jag vill ju blogga om graviditeten NU så då blev det idag!
 
 
 
Har avklarat 15 fulla veckor och en liten mage börjar ta form. Fast den var typ lika stor i v 9 fast då var det ju bara svullet. Nu hoppas jag att det är bebismage på gång. I måndags kände jag att det rörde på sig därinne för första gången. Ni andra som varit gravida två gånger när kände ni första rörelserna med tvåan?

 Ca 3 kilo har jag gått upp sen jag blev gravid och med Max i samma tid så hade jag gått upp över 5 kilo. Det blir lätt att man jämför med Max-graviditeten samtidigt som det känns avlägset eftersom det är fyra år sen. Jag mådde illa och var nedstämd då också så var väl ganska väntat att likadana symtom skulle dyka upp denna gång också men samtidigt så kan jag nog ändå säga att jag mått bättre denna graviditet. Mycket tack vare att jag var sjukskriven på halvtid i nästan 6 veckor och genom att jag fick vila så blev illamåendet bättre och jag orkade ändå jobba 4 timmar om dagen. Jag har också varit mer i rörelse denna graviditet eftersom jag jobbat istället för att plugga som jag gjorde med Max.

Det dåliga samvetet var dock inget jag upplevde med Max i magen för då handlade det ju nästan bara om mig men denna gång har jag känt mig som en dålig mamma, en dålig fru och en dålig kollega som inte orkat det jag vanligtvis orkar. Samtidigt så måste man ju se till sitt eget mående först eftersom det kan påverka bebis. Jag har verkligen världens bästa man som roddat med allt här hemma och varit en extrabra pappa åt Max under de veckor jag knappt orkade vara mamma. Väldigt skönt att denna period är bakom mig. Nu befinner jag mig ju i de så kallade "spökveckorna" då man inte känner sig så gravid längre eftersom symtomen mattats av men att man inte är stor och klumpig ännu. Försöker njuta nu eftersom jag vet att nya symtom antagligen dyker upp så småningom =). (jag har fortfarande svårt att äta frukost på morgonen. Känns som jag ska kvälja men det är rätt milt med tanke på hur det varit tidigare veckor).
 
Jag är precis lika orolig, om inte ännu oroligare, denna gång för om allt står rätt till inne i magen. Har inte varit på något ul eller lyssnat på hjärtljud ännu men försöker ändå intala mig att allt är bra så länge motsatsen inte är bevisad.
 
Kram till er ♥




Kommentarer
Britt-Marie

Grattis till er alla tre och lycka till med graviditeten och allt som komma skall! Gläds med er!

Svar: Tack så mycket Britt-Marie =)
Sara

2012-07-08  /  20:23:32 
Emma

Åh, så roligt att du nu tillkännagett graviditeten här på bloggen! Jag har verkligen längtat efter att få följa din andra graviditet och hoppas på många intressanta blogginlägg :-)
Kram /kusinen

Svar: Va roligt! Ja nu ska här bloggas =)! Kram
Sara

2012-07-08  /  21:53:53 
Josefine

Vilken söt liten bula!
Jag kände väldigt tidigt när jag väntade Ronja (min bm trodde mig inte men jag VET att det var hon) tror jag var i v 12. Och med Freja kände jag också väldigt tidigt. Mysigt att få ett livstecken där inifrån :-)

2012-07-09  /  00:48:30  /  http://josselyn.blogg.se
Anonym

Hej!
Det var länge sen jag kommenterade, men läser gör jag fortfarande :)
Det här kunde jag inte låta bli att kommentera! Grattis, vad roligt!!
Kramar till dig och de dina/Åsa

Svar: Tack så jättemycket Åsa! Kul att du fortfarande är här och läser =) Kram
Sara

2012-07-09  /  14:07:03 
Linda

Grattis än en gång!
Jag kände bebisen första gången i fredags. Super mysigt!!!!

Svar: Ja det är ju så mysigt. Idag har jag känt diffusa rörelser. Vill ha mer =)!
Sara

2012-07-09  /  21:36:51  /  http://familyspace.blogg.se
FruSofie

Men åh grattis!! Vilken fin mage <3

2012-07-10  /  07:24:26  /  http://frusofie.se
Anna

Vilken fin mage :) Jag jämförde också mina graviditeter trots att jag visste att alla var olika. Gabriel kände jag i vecka 13+ några dagar medan jag kände Alexander i vecka 14 + några dagar. Ingen jättestor skillnad men med Gabriel visste jag ju hur det kändes redan. Har känt båda tidigt eftersom de legat så ytligt i min mage plus att jag inte har så tjockt fettlager på magen. Med Gabriel så tyckte min bm att det var så kul att känna på magen för hon kände honom så extremt tydligt genom "magväggen" :)

Det dåliga samvetet fanns med både under graviditeten och efteråt för mig. Det blir så mycket svårare att ge samma fokus som innan på storebror.

kramar

2012-07-11  /  05:32:55  /  http://annastankehorna.blogspot.com





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback